9. jun 2016.9. jun 2016.
KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

NOVI STARI PREDSEDNIK

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bogatić, održana je u dva dela. Započeta je početkom ovog meseca (treći jun 2016.) izveštajem Izborne komisije o novim odbornicima i njihovim polaganjem zakletve, a kada se došlo do izbora predsednika Skupštine, sednica je odložena i nastavljena, nekoliko dana kasnije (osmi jun 2016, sreda).
Novi odbornički sastav prvo je izabrao predsednika Skupštine. To je Miroslav Dabić iz Bogatića, koji je u kraćem obraćanju pored zahvalnosti, obećao maksimalnu korektnost u radu. Njegov zamenik biće Velimir Stančetić, a sekretar Skupštine Sandra Mišković.
Za predsednika opštine Bogatić, izabran je Nenad Beserovac iz Mačvanskog Belotića, koji je i do sada obavljao ovu dužnost. Određujući najvažnije pravce razvoja ove lokalne samouprave, novi-stari predsednik u svom obraćanju pred odbornicima i gostima je naglasio da će to biti maksimalno realni poslovi usklađeni sa vremenom i mogućnostima.
- Prioritet je završetak poslova na izgradnji i stavljanju u funkciju sportske hale u Bogatiću. Potom, dogradnja nasipa u dužini od 20 kilometara u blizini Pavlovića mosta. Veće aktivnosti biće usmerene i na korišćenje bušotine tople vode BB1, za zagrevanje javnih ustanova. Važna nam je i poljoprivreda, gde je trenutno stanje teško, a kod komunalne infrastrukture u prioritetu je kanalizacija, nova trasa vodovoda... Shodno novim zakonima biće reformisana i opštinska uprava, rekao je pored ostalog Beserovac, zahvaljujući na izboru.
Za zamenika predsednika opštine izabran je Slavko Đurković iz Dublja.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa