9. jun 2016.9. jun 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: NOVI BROJNI POSLOVI

VLADIMIRCI NAPRED

U opštini Vladimirci agilni tim čelnih ljudi bije bitku za svaki dinar, koji može doneti boljitak ovoj opštini. Preduslov, po rečima predsednika opštine Milorada Milinkovića, u javnom sektoru je naredna sednica SO koja će kao epilog imati nove čelne ljude firmi koje opet treba da ponesu breme i odgovornosti i obaveza u realizaciji projekata a biće održana uskoro.
- U Beogradu JKP “Izvor“ je potpisalo subvenciju u izgradnji rezervoara tik uz toranj u Lojanicama kapaciteta 500 kubnih metara vode, što će rešiti velike probleme nestanka vode tokom letnjih nepogoda kada nestaje struja a po dolasku usled velikog napona kida cevi. Ovaj rezervoar će eliminisati taj udar i eto boljitka, nadamo se svi, kaže predsednik ističući da republika daje pola sredstava a opština drugi deo u iznosu od oko šest miliona dinara.
Kako se uskoro očekuje početak kupališne sezone i bazen dobija svoj kolač borbe za svaki dinar.
- Raspisan je konkurs za zakup bazena i mi se iskreno nadamo da će zakupac učiniti sve da donese berićet i sebi i lokalnoj samoupravi. O svemu građani će biti detaljno obaveštavani, obećava prvi čovek opštine.
Zapošljavanje je priča za sebe. Uz očekivanih dvadesetak mesta u “FASU“ u toku je i konkurs LAPS koji će se realizovati tokom juna. Eto novih radnih mesta poručuju iz opštine.
Kapitalni posao jezera u selu Vukošić teče u onom obaveznom delu ispitivanja, kaže predsednik opštine i pojašnjava.
- Tu sve ide po planu. Izvršena su brojna ispitivanja a kada se sve potrebno da se pristupi radu privede kraju počeće veliki posao. Realno je očekivati da to bude krajem godine, što bi nas na karti malih opština velikih potencijala stavilo među odabrane i, od prirode i od znalaca da mnogima donesemo boljitak, zadovoljan je Milorad Milinković.
I tako korak po korak zaključuju iz lokalne samouprave ide se napred. Tu su i brojni poslovi u putnoj mreži ali o tom potom. Naravno kada se pristupi radu kažu jer lažnim obećanjima se nisu niti će se baviti, tvrde opštinari.
Redovno lokalna samouprava organizuje nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednje škole. U narednom broju detaljnije o tome uz spisak onih koji su zavredeli priznanje i, koji će, nadaju se u opštini nastaviti život na rodnim ognjištima uz brigu lokalne samouprave da im put do te namere olakša i na ovaj način.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa