9. jun 2016.9. jun 2016.
PREZENTACIJA U KULTURNOM CENTRU

LICE U LICE

U okviru programa Centra za savremenu umetnost Kulturnog centra u Šapcu, proteklog petka je predstavljena specifična kulturna, medijska i socijalna platforma iz Beograda. Organizacija LICEULICE realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama, sa ciljem njihove veće ekonomske, kulturne i socijalne uključenosti. Program se realizuje kroz nekolike aktivnosti, od kojih je najvidljivija izdavanje istoimenog magazina i njegova distribucija kroz mrežu prodavaca, koji zarađuju 50 procenata od svakog prodatog primerka.
Magazin se zalaže za prava ugroženih i marginalizovanih grupa i pojedinaca, za saradnju i integraciju, zdravo fizičko i mentalno okruženje, za održivi razvoj, a protiv nasilja, rasizma i mržnje svake vrste. Posebno je usredsređen na tri velika izazova: očuvanje životne sredine, demarginalizaciju grupa, pojedinaca, stavova i ideja, unapređenje javnog interesa i javnog prostora.
Magazin izlazi jednom u dva meseca, a brojevi imaju tematske celine kao što su migracije, siromaštvo, pobuna, beskućništvo, voda i hrana, kao i stalne rubrike: aktivizam, filantropija, ljudska prava, ekologija, socijalno preduzetništvo itd. Pišu poznati autori, ali i početnici. Najveći deo materijala dobija se “pro bono“. Do sada je izašlo 30 brojeva u tiražu od 6000 kopija po broju.
Na šabačkoj prezentaciji magazina govorili su Nikoleta Kosovac, koordinatorka projekta i Bojan Marjanović, urednik.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa