9. jun 2016.9. jun 2016.

UČENICI LAKŠE DO DOKUMENATA

Analiza rada Odeljenja za opštu upravu pokazala je da u vreme upisa učenika završnih razreda srednje škole na visokoškolske ustanove znatno povećan obim posla overe dokumenata u Gradskoj upravi. Radi veće efikasnosti, način rada je prilagođen i budućim brucošima i radnicima Gradske uprave, a za ostale građane to znači manje gužve na šalterima.
- Ove godine overu službenih dokumenata organizujemo van službenih prostorija i van radnog vremena, u prostorijama srednjih škola. To će učenicima, budućim studentima omogućiti slobodno vreme da se posvete i drugim obavezama, a rad službenika biće efikasniji. Ostali sugrađani, u redovno radno vreme moći će, bez čekanja, da obave poslove zbog kojih su došli u Gradsku upravu, objašnjava Vera Pantelić, načelnica Odeljenja za opštu upravu.
Ona kaže da ovaj način rada jeste novina ali očekuje se da će, kao i mnoge druge usluge koje Gradska uprava grada Šapca pruža, biti primer dobre prakse u Srbiji.
Dopisi su poslati svim školama, a overa dokumenata počinje 18. juna.
Pored toga, učenici završnog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da u njihovo ime, matična škola službenim putem prikupi dokumenta potrebna za upis u srednju školu.
Ostale vanstandardne usluge po kojima je Gradska uprava grada Šapca postala primer dobre prakse u Srbiji, od kojih su pojedine model za izradu zakonskih rešenja:
- Jedinstveni šalter za prijem zahteva na jedinstvenom upravnom mestu
- Prikupljanje dokumenata za građane po službenoj dužnosti
- Uslužni centri na području seoskih mesnih zajednica
- Prenos sredstava prikupljenih od naplate poreza na imovinu fizičkih lica, seoskim i prigradskim mesnim zajednicama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa