Инфо

Берза

  • aero 800 ▼ -0,12%
  • cero 1.100 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.530 ▲ 0,86%
  • enhl 680 ⚫ 0,00%
  • niis 686 ▼ -1,72%
  • sjpt 180 ⚫ 0,00%
(9. јун 2016.)

УЧЕНИЦИ ЛАКШЕ ДО ДОКУМЕНАТА

Анализа рада Одељења за општу управу показала је да у време уписа ученика завршних разреда средње школе на високошколске установе знатно повећан обим посла овере докумената у Градској управи. Ради веће ефикасности, начин рада је прилагођен и будућим бруцошима и радницима Градске управе, а за остале грађане то значи мање гужве на шалтерима.
- Ове године оверу службених докумената организујемо ван службених просторија и ван радног времена, у просторијама средњих школа. То ће ученицима, будућим студентима омогућити слободно време да се посвете и другим обавезама, а рад службеника биће ефикаснији. Остали суграђани, у редовно радно време моћи ће, без чекања, да обаве послове због којих су дошли у Градску управу, објашњава Вера Пантелић, начелница Одељења за општу управу.
Она каже да овај начин рада јесте новина али очекује се да ће, као и многе друге услуге које Градска управа града Шапца пружа, бити пример добре праксе у Србији.
Дописи су послати свим школама, а овера докумената почиње 18. јуна.
Поред тога, ученици завршног разреда основних школа имају могућност да у њихово име, матична школа службеним путем прикупи документа потребна за упис у средњу школу.
Остале ванстандардне услуге по којима је Градска управа града Шапца постала пример добре праксе у Србији, од којих су поједине модел за израду законских решења:
- Јединствени шалтер за пријем захтева на јединственом управном месту
- Прикупљање докумената за грађане по службеној дужности
- Услужни центри на подручју сеоских месних заједница
- Пренос средстава прикупљених од наплате пореза на имовину физичких лица, сеоским и приградским месним заједницама.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa