30. septembar 2010.30. sep 2010.
JKP „TOPLANA“ ŠABAC

BEZ NAPLATE NEMA GREJANjA

Pred sam početak grejne sezone „Toplana“ opterećena velikim dugovanjima iz prethodnog perioda. Za 10 miliona dinara nezastarelih potraživanja kod Osnovnog suda u Šapcu tuženo 210 kupaca toplotne energije. Građanima neće biti odobrena otplata duga na rate. Nesavesni korisnici biće isključeni sa mreže. Od prvog oktobra naplata po potrošnji: cena će se formirati na osnovu varijabilnog dela koji će iznositi 3,47 dinara po kilovat satu i fiksnog u visini od 25,62 dinara po metru kvadratnom
Šabačku “Toplanu“, kao i toplane u celoj Srbiji pred početak grejne sezone opterećuju velika dugovanja iz prethodnih godina. Zatim veliki i vrlo izraženi disparitet cena energenata i cena grejanja. Neophodno je da građani shvate da 70 odsto ukupnog troška u našoj kalkulaciji predstavljaju energenti. Gas, mazut, električna energija i troškovi pripreme. Praktično, to znači da svako pomeranje cene energenata na tržištu dovodi do promene cene grejanja. To je ono što je realno. Ne možete stalno da pravite gubitak i kreditno se zadužujete. Ne plaćate dobavljačima energente. Jer ako građani ne plate toplani, toplana ne plati NIS-u i „Srbija gasu“, oni ne izmire svoje obaveze prema inostranstvu, neće biti energenata, dakle neće biti grejanja ““ objašnjava direktor JKP „Toplana“ iz Šapca Dejan Stojanović.
O trenutnim dugovanjima Šapčana prema ovom javnom preduzeću, kako navodi Stojanović, nezahvalno je govoriti. Broj dužnika i iznos dugovanja menja se iz dana u dan. Po njemu, mnogo veću pažnju zavređuju mere koje je “Toplana“ preduzela u cilju naplate svojih potraživanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa