16. jun 2016.16. jun 2016.
NIŽE LIGE

Sledi „baraŽ“

Teško je doći do podataka za niže lige u ostatku Evrope, ali verovatno je naša sezona, što se tiče Opštinskih i Međuopštinskih liga, jedna od najdužih na starom kontinentu. Jeste ovog vikenda završeno prvenstvo u ovim rangovima, ali tek slede baraži.
Još od prethodnog vikenda, poznati su šampioni u sve tri grupe Međuopštinskih liga pod ingerencijom Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga (FSMO). Jeste se porazom u Šapcu oprostio od 2015/2016, ali novi šampion grupe Mačva je OFK „Majur“. U inetersantnom finišu, bili su Majurci bolji od FK „Mladi Borac“ (Dublje) koji će mesto u Okružnoj ligi morati da potraži kroz baraž. FK „Jevremovac“ osvojio je pehar u pocerskoj grupi. Kao i Majurci, skoro čitavu sezonu vodili su trku za titulu i na kraju slavili. U baraž će „Cerić“ Miokus. Iako je „Jedinstvo“ iz Malog Zvornika imalo ulogu prvog favorita u grupi „Jadar“, do Okružne lige, moraće kroz baraž, a ekipa Cera iz Jadarske Lešnice iznenadila je sve i ostvarila plasman u viši rang. U prvoj rundi baraža, „Mladi Borac“, „Cerić“ i „Jedinstvo“ vodiće borbu kroz međusobne duele, a najuspešnijeg, na poslednjem koraku, očekuje utakmica protiv 14 ““ to plasirane ekipe Mačvanske okružne lige. Ko će to biti, odgovoriće poslednje kole, a borbu će voditi: „Lipolist“ (30 bodova) i „Jadar“ (28 bodova).
Naredne sezone, novi članovi Međuopštinske lige „Mačva“ biće FK „Sloga“ (Bogosavac), šampion Opštinske lige „Mačva“ i FK „Napredak“ iz Mačvanskog Belotića koji je ekspresni povratak u ovaj rang izborio kroz Opštinsku ligu Bogatića. Preostalo slobodo mesto popuniće bolji konačni pobednik baraža, sačinjenog, najpre od utakmice OFK „Letnjikovac“ i „Napredak“ (Banovo Polje), a uspešnijeg očekuje meč protiv ekipe iz MOL „Mačva“, najverovatnije Torpeda iz Tabanovića.
Šampioni pocerske lige OFS Šabac postali su fudbaleri Šipurskih livada, a njima će se u MOL „Pocerina“ pridružiti „Miloš Pocerac“ iz Gornje Vranjske, odnosno „Torpedo“ Lojanice ili „Sloga“ Matijevac, koji se bore do poslednjeg kola, a trenutno ekipa iz Lojanice, rundu pre kraja, ima tri boda više. Svoju šansu kroz baraž, tražiće „Varna“ i „Zablaće“. Bolji iz njihovog međusobnog duela, očekuje utakmica sa klubom iz MOL „Pocerina“. Opstanak u međuopštinskom rangu svakako nisu izborili: „Partizan“ (Drenovac), „Mrovska“, „Pričinović“, „Crnča“ i „Krasava“.
Titule u opštinskom rangu koji daje nove ekipe u MOL „Jadar“, osvojili su: FK „Azbukovica“ (Crnča), prvak Lige OFS Ljubovija, FK „Prva Iskra“ iz Runjana, šampion lozničke lige, kao i najsupešniji klub šampionata OFS Krupanj, FK „7. jul“ iz Bele Crkve. Baraž je bezbedila „Mladost“ (Donji Dobrić) koga očekuje meč sa timom iz MOL „Jadar“.
Svi mečevi baraža igraju se po jednostrukom bod sistemu, odnosno jednu utakmicu u završnoj fazi i sve na neutralnom terenu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa