16. jun 2016.16. jun 2016.
EVROPSKO PRVENSTVO U KAJAKU

ŠabaČki kvartet u pohodu na Evropu

Prestonica Rusije Moskva, ugostiće tokom predstojećeg vikenda najbolje kajakaše Evrope na Evropskom seniorskom šampionatu. Posle Olimpijskih igara, kontinentalno takmičenje je najvažniji događaj u kajaku ove godine, a svi se nadamo da bi naš grad mogao da bude bogatiji za još neku medalju.
U sastavu naše reprezentacije, našlo se četiri kajakaša iz šabačkog kluba „Zorka“, već dobro poznata imena čak i onima koji nisu poznavaoci ovog sporta.
Nebojša Grujić član, ako ne najboljeg, onda jednog od najboljih dvoseda sveta na 200 metara, nastupiće u disciplini K2 200 metara, naravno, sa svojim starim saradnikom, Markom Novakovićem.
Milenko Zorić biće deo dvoseda na 1.000 metara u tandemu sa Markom Tomićevićem, duo koji je izborio plasman na Igre u Rio de Žaneiru. U jednosedima sedeće Dejan Pajić i Marko Dragosavljević. Za mesto u Južnoj Americi i za pobedničko postolje u Moskvi, Pajić će se boriti u disciplini K1 1.000 metara, dok će, sa istom željom i sa istim ciljem na vodu izaći Marko Dragosavljević u K1 200 metara.
K1 1.000 i K2 1.000 glavne su discipline za Pajića i Zorića, ali će Šapčani i u četvercu na kilometarskoj deonici, zajedno sa Tomićevićem i Torubarovim.
Evropski šampionat traje od 24. do 26. juna.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa