16. jun 2016.16. jun 2016.
IGRE MLADIH JADRANsKO JONSKE MIKROREGIJE

Devet medalja za seĆanje na Ankonu

Stotinu dva takmičara, reprezentativca Šapca u devet sportova, učestvovalo je na „Igrama mladih Jadransko - Jonske mikroregije“, tradicionalnoj sportskoj manifestaciji, održanoj u italijanskoj Ankoni.
Šabac je bio jedini predstavnik Srbije u Italiji, a uz naše i domaće takmičare, svoje reprezente imalo je još šest balkanskih država. Od 20 disciplina, grb Šapca na opremi imali su sportisti u devet sportova, a uspomene na boravak, druženje i nadmetanje u Ankoni, čuvaće devet medalja.
Prva su stigle u pojedinačnim disciplinama. Jovana Damnjanović osvojila je bronzu u disciplini 1.500 metara, a istu poziciju na postolju imala je i bacačica kugle, Katarina Gačević. U ukupnom poretku atletike, ekipno su, naši predstavnici, osvojili su peto mesto sa 63 boda.
Preostala odličja doneli su ekipni sportovi. Nažalost, zlata nije bilo, ali su na korak od najsjajnijeg odličja zastale devojke u odbojci na pesku (Italija prva), rukometaši koji su zlato prepustili Sloveniji, odbojkaši slabiji samo od Albanije, kao i naše teniserke u dubl konkurenciji (titula Italiji).
Bronze su osvojile odbojkašice, iza Italije i Hrvatske, naši tekvondisti (1. Italija, 2. Grčka), kao i teniserke u pojedinačnoj konkurenciji koje su tu poziciju podelile sa Albankama. Prve dve pozicije pripale su domaćinu.
U generalnom plasmanu svih učesnika, naš grad osvojio je treće mesto, iza italijanskih 43 i crnogorskih sportista sa 12 medalja.
Svi učesnici rođeni su 2000. godine ili kasnije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa