16. jun 2016.16. jun 2016.
EMILIJA PAJČIĆ, UČENICA OŠ „NATA JELIČIĆ“, PRVA IZ ENGLESKOG JEZIKA

POTREBNO JE NADATI SE

Pobedom na takmičenju „Njillcommen“ organizovanog od strane Austrijskog nemačkog kulturnog centra iz Kraljeva obezbeđeno nagradno putovanje u Beč
Prvo takmičenje iz engleskog jezika Emiliji Pajčić, učenici VI1, donelo je i prvu nagradu. Ljubav prema jezicima, ali i želja da poseti Beč, bili su dovoljan podstrek da učestvuje na takmičenju „Njillcommen“ koje je 21. maja organizovano u njenoj školi zahvaljujući Austrijsko nemačkom kulturnom centru iz Kraljeva.
- Nije bilo teško. Volim engleski jezik. Obično ga ne učim. Jednostavno znam. U tome mi je dosta pomoglo i gledanje engleskih serija. Drugi jezik mi je španski koji mi takođe odlično ide. Volim jezike. Svi oni koji imaju želju trebali bi da se takmiče ali da ne brinu da li će proći ili ne. Potrebno je samo nadati se - poručila je Emilija koja sa nestrpljenjem očekuje odlazak u Beč.
Takmičenju, organizovanom u školama u Srbiji, pridružila se i OŠ „Nata Jeličić“ koja se poslednjih godina trudi da i učenicima nižih razreda pruži mogućnost da se takmiče iz stranih jezika.
- Bilo nam je zadovoljstvo da održimo i ovo takmičenje i deci pružimo šansu pošto se takmičenja iz engleskog jezika održavaju samo u osmom razredu. Emilija je bila presrećna da prosto nije mogla da veruje da je prva. Biti prvi u nečemu je velika stvar. Emilija je jedna skromna, tiha, mirna devojčica. Jako vredna pa i ne čudi što je postigla uspeh. Odličan je đak. Ima sve petice. Kada radite sa decom koja hoće i žele nešto da postignu onda vam ništa nije teško. Zaista je treba pohvaliti jer je divna devojčica koja je zaslužila nagradu - rekla je Violeta Simić, prof. engleskog jezika.
U školi se nadaju da će ovo takmičenje zaživeti kao i jedno od najpopularnijih „Hippo“. A da tu nije kraj pokazuje i novo takmičenje za učenike od trećeg do sedmog razreda, za sada tzv. pilot program, na nivou cele Republike, kome je u sredu, 8. juna prisustvovala i Emilija posle ovog našeg kratkog razgovora.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa