16. jun 2016.16. jun 2016.
ŠABAČKI BEND NA EDžIT

VELIKA OČEKIVANjA

Na najširem regionalnom konkursu za mlade muzičare, PlayŽEDžIT, u organizaciji EDžIT festivala i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, od nekoliko hiljada prijavljenih muzičara, i ove godine odabrano je oko 40 izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem EDžIT festivalu od 7. do 10. jula.
Druge večeri, u petak 8. jula na Future Shock stage-u nastupiće i šabački Siempre Peligroso.
-Edžit je muzički festival sa najboljom festivalskom lokacijom u Evropi koja ostavlja bez daha , što je svakako već potvrđeno više puta dobijajući nagradu najboljeg Evropskog Festivala. Siempre Peligroso prvi put nastupa na jednoj od Petrovoradinskih bina i zahvalni smo organizaciji na pozivu da nastupamo drugog festivalskog dana u Petak 08.07.2016, što će mo sigurno i opravdati „ uvek opasnim“ nastupom i dobrom energijom.
Pored pozitivnog raspoloženja, nadamo se velikoj poseti za vreme naseg nastupa jer nama kao bendu najvise znace reakcije publike i uzajamna interakcija za vreme svirke- istakao je ispred benda Ivica Geratović.
Selektorski tim konkursa PlayŽEDžIT i ove godine činili su muzička novinarka RTS i autorka emisije “Bunt“ Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće “Lampshade Media“, Nikola Jovanović, suosnivač “Koncerta godine“ i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV i emisije “Gruvanje“, Dušan Majkić, i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor “Zgro“ Todorović.
Među članovima žirija našli su se i novinari O radija, Alma Kovčić i Daško Milinović, kao i glavni urednik Nocturne magazina, Marko Ristić, dok su svoj glas za najbolje dali i predstavnici programske produkcije EDžIT Festivala, Konstantin Polzović i Milan Rakić.
Edžit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Edžit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula.
Predstavnik programske produkcije EDžIT Festivala, Konstantin Polzović za „Glas Podrinja“ izneo je svoje viđenje ovogodišnjeg EDžIT odnosno selekcije bendova na Future Shock stage.
-15 godina tradicije nas obavezuje da uvek istaknemo kvalitet i da posetiocima EDžIT festivala omogućimo da čuju trenutno najbolje muzičare iz čitavog sveta. Tako je i sa selekcijom na ovogodišnjem FUTURE SHOCK stage. Trudili smo se da damo priliku onim bendovima za koje mislimo da mogu da napreduju i da budu još bolji a znamo da im nastup na EDžIT- može omogućiti neke nove nastupe na nekim drugim festivalima. Naglašavam da je ove godine nekoliko hiljada muzičara poslalo svoje prijave za nastup na FUTURE SHOCK stage kroz PlayŽEDžIT konkurs koji smo organizovali i stručni žiri čiji sam član je odabrao 40 najboljih.
Potvrda da je „EDžIT“ sada internacionalni brend leži i u činjenici da nam je prijava za nastup stigla i iz Kine i naši posetioci će imati priliku da čuju bend „NjHAI“ koji nam dolazi iz te daleke zemlje. Dobru praksu selekcije i promocije novih bendova i muzičara tradicionalno nastavljamo i ove, kao i svih prethodnih godina, sa ciljem da istaknemo budućnost domaće, regionalne i svetske scene.
Šabački bend „Siempre Peligroso“ je izabran da nastupi na FUTURE SHOCK stage, znate o kojem bendu je reč?
„Naravno, znam ko su i pratim njihov rad unazad nekoliko godina. Mislim da imaju odličnu priliku da se posetiocima EDžIT festivala predstave u najboljem svetlu i na najkvalitetniji način. Lično, imam velika očekivanja od njih, nadam se da će ih opravdati.“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa