16. jun 2016.16. jun 2016.
SLOBODAN NIKOLIĆ, PREDSEDNIK RUSKE STRANKE

„OTELI“ NAM ODBORNIKA U KRAGUJEVCU

Odbornik Ruske stranke u Skupštini grada Kragujevca Ilija Radovanović napustio je stranku i postao član Srpskog narodnog pokreta na čijem se čelu nalazi Nenad Popović.
Prema rečima predsednika Ruske stranke Slobodana Nikolića, odbornici ove stranke imali su slobodu da pregovaraju prilikom formiranja organa vlasti lokalnih samouprava, ali uz obavezu da obaveste centralu stranke. U Kragujevcu smo osvojili jedan mandat.
- Bili smo obavešteni da je bilo nekih razgovora i pre izbora sa Veroljubom Stevanovićem, a posle izbora, Radovanović nas je obavestio da je počeo pregovore sa Radomirom Nikolićem, kandidatom SNS za gradonačelnika Kragujevca. Tom prilikom nas je obavestio da mu je ponuđeno mesto potpredsednika Skupštine, kao i još dva, tri neka mesta. Mi smo zaključili da je to u redu ““ ističe Nikolić.
Od toga, međutim, nije bilo ništa i Radovanoviću je samo ponuđeno da podrži većinu u Kragujevcu uz obavezu da podnese ostavku u Ruskoj stranci i da pređe u SNP.
- Stranka Nenada Popovića je samostalno nastupila na lokalnim izborima u Kragujevcu i osvojila najmanje glasova. Krajnje je nemoralno da se na ovaj način otima mandat onima koji su ga izborili. Mi smo odmah raspustili gradski odbor u Kragujevcu ““ kaže Nikolić.
Naš sagovornik nastavlja da niko nema monopol kada je reč o ljubavi prema Rusiji, ali da je stranka na čijem je on čelu mala i lako je da je napadnu sa svih strana.
Nikolić dodaje da je ovo jedini zabeležen slučaj otimanja odbornika od 12 koliko ima Ruska stranka na lokalnom nivou, ali da ne isključuje mogućnost da ovakvih „napada“ bude i kada je reč o ostalim odbornicima.
Ruska stranke će, inače, organizovati na jesen Skupštinu stranke.
KANCELARIJA ZA SARADNjU SA RUSIJOM U AVGUSTU
Lider Ruske stranke najavio je otvaranje Kancelarije za saradnju sa Ruskom federacijom u Šapcu, u avgustu.
- Ta saradnja će se odvijati na ekonomskom, političkom i kulturnom polju. Najvažnije je da Šabac prisustvuje svim sajmovima gde je moguće uspostaviti ekonomsku saradnju, a u planu nam je da organizujemo Mini ekonomski samit u našem gradu. Našu saradnju ćemo, pre svega, bazirati na manjim regionima ““ dodao je Nikolić.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa