16. jun 2016.16. jun 2016.
U Vladimircima najskuplji izborni proces u regionu

NA UDARU DNEVNICA

Opozicione stranke u vladimiračkoj Skupštini opštine tvrde da je protekli izborni proces u toj opštini bio najskuplji u regionu sa ukupnim iznosom od 8.777.514 dinara.
Najviše novca, 4.732.938 dinara, potrošila je Opštinska izborna komisija (OIK) za rad sa dnevnicama.
Ove podatke svojim potpisima i pečatima stranke potvrdili su predsednik OO SPS Dragan Simeunović, predsednik OO DS Slobodan Sarić, predsednik OO Jedinstvene Srbije Marijan Mijailović, a u ime grupa građana Nebojša Petronić i Janko Đurić.
Odbornik SO Vladimirci, i bivši predsednik te opštine od 2004. do 2008. godine, Janko Đurić navodi da su izbori u Gradu Šapcu koštali 5,3 miliona dinara a u opštinama Koceljeva i Bogatić manje od milion dinara.
„Nemoguće da jedan grad potroši manje od mesta sa 15.000 birača. Možda su razlog tome i visoka primanja članova komisije koja su verovatno rekordna u Srbiji. Predsednik komisije, sekretar OIK i član radnog tela opštinske uprave naplatili su po 760.000 dinara. Da li je normalno da predsednik OIK za dva meseca rada uzme 30 prosečnih penzija“, kaže Đurić.
On je naveo da je predsednik komisije Dejan Milovanović odmah nakon izbora podneo ostavku tako da na konstitutivnoj sednici nije podnet finansijski izveštaj o radu i da je do podataka moguće doći „posrednim kanalima“.
Predsednik Opštine Vladimirci Milorad Milinković rekao je da podaci o radu OIK još nisu potpuni i da očekuje sve činjenice do naredne sednice opštinske skupštine.
„Podaci još nisu dostavljeni ali ako se pokaže da su članovi komisije zaista primili po toliko novca, moraće da vrate. Mislim da za to postoje zakonski okviri“, rekao je Milinković.
Vlast u Opštini Vladimirci čini SNS, DS, SPS, i grupe građana Nebojša Petronić i Janko Đurić.
(Izvor Beta)

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa