16. jun 2016.16. jun 2016.
GRADSKA DIREKCIJA ZA PUTEVE

RADOVI NA VIŠE FRONTOVA

Direkcija za puteve Grada Šapca tokom leta sprovešće radove na unapređenju kvaliteta lokalnih saobraćajnica na seoskom području. Paralelno sa tim, završava se i ovogodišnja akcija čišćenja kanalske mreže, u kojoj je direkcija takođe učestvovala.
Pored uobičajenih poslova, poput održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije i krpljenja udarnih rupa, gradska Direkcija za puteva angažovana je i na sprovođenju preventivnih mera protiv poplava. Ovaj posao biće uskoro okončan.
- Čišćenje kanalske mreže takođe spada u poslove koji su u nadležnosti Direkcije za puteve. To je posao koji će biti okončan do kraja meseca, zahvaljujući čemu će grad dobiti oko 30 kilometara novočišćene kanalske mreže, kaže Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve.
Tokom leta, biće intenzivirani radovi na seoskom području.
- U narednom periodu nam predstoji asfaltiranje nekoliko nekategorisanih lokalnih puteva. Te radove delimično finansiraju i građani iz pojedinih mesnih zajednica. Radi se o mesnim zajednicama Pocerski Metković, Grušić, Pocerski Pričinović i Metlić. U svim ovim mestima počeli su pripremni radovi, a negde se već izvode i glavi radovi. Zainteresovani građani i dalje mogu da računaju na sufinansiranje projekata u oblasti izgradnje i održavanja lokalnih saobraćajnica, i to kroz projekte „Dva na dinar“ i „Tri na dinar“, dodaje naš sagovornik.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa