16. jun 2016.16. jun 2016.
JKP TOPLANA ŠABAC

SEZONA REMONTA I RADOVA

Pored uobičajenog letnjeg remonta postrojenja radnici šabačke „Toplane“ u naredna tri i po meseca imaće dosta posla na modernizaciji sistema daljinskog grejanja.
Kotlarnica u ulici Janka Veselinovića će od jeseni, umesto mazuta, za zagrevanje objekata koristiti prirodni gas. To će biti ostvareno zahvaljujući projektu Nemačke razvojne banke, a planirano je da radovi počnu u julu. Uporedo sa tim, radnici JKP „Toplana Šabac“ obavljaju poslove na rekonstrukciji vrelovodne mreže.
- Trenutno obavljamo analize i kreiramo izveštaje o protekloj grejnoj sezoni. Aktuelni su i radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže na više lokacija u gradu, zbog modernizacije. Neke od lokacija na kojima se izvode radovi se naleze u blizini Glavne pošte, u parku kod „Sokolane“, kao i u Cerskoj i u ulici Prote Smiljanića, kaže direktor JKP „Toplana Šabac“ Srećko Đurić.
U narednih mesec dana planirani su i radovi na povezivanju kotlarnice u ulici Janka Veselinovića sa toplanom na Trkalištu. Ovaj projekat finansira se iz kredita Nemačke razvojne banke, a izvođač radova biće austrijski „Štrabag“.
- Ova investicija realizuje se u okviru programa Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji. Mi smo imali želju da ovaj projekat realizujemo i ranije, ali je njegova realizacija na red došla sada zbog izbora dela novog rukovodstva u Nemačkoj razvojnoj banci. Triletarni ugovor je otpisan pre dve godine, između nemačkih partnera, Vlade Republike Srbije i grada. Očekujemo da će kotlarnica u ulici Janka Veselinovića biti rekonstruisana do početka grejne sezone. Osim kvalitetnijeg grejanja koje će biti omogućeno modernizacijom postrojenja, rekonstrukcija ove kotlarnice je važna i iz ekoloških raloga. Umesto mazuta za zagrevanje objekata u ovom delu grada od oktobra koristiće se prirodni gas, koji je za životnu sredinu daleko prihvatljiviji energent, dodaje Đurić.
Direktor „Toplane“ Srećko Đurić dodaje da će planirani radovi omogućiti bolje uslove za grejanja i smanjenu emisiju štetnih gasova. Prema njegovim rečima, sve će biti završeno do 15. oktobra i početka nove grejne sezone.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa