23. jun 2016.23. jun 2016.
BARAŽI U NIŽIM LIGAMA

Svi se nadaju, Lipolist Čeka

Dok čitate ovaj članak, već Vam je poznato koji vicešampion Međuopštinske lige mora odmeriti snage sa Lipolistom u borbi za poslednje preostalo mesto u Okružnoj ligi.
Baraž je, po svojoj suštini, interesantan i neizvestan, ali retko ko pamti situaciju da su pred poslednje kolo mini lige drugoplasiranih ekipa, sva tri tima imala su šanse za prolazak u poslednju rundu doigravanja, a upravo to se desilo ovog leta. Najpre su, u Donjem Dobriću, remizirali „Jedinstvo“ (Mali Zvornik) i „Mladi Borac“ (Dublje), 1:1. Oba pogotka viđena su u prvom delu. Tim iz Dublja poveo je golom Lazarevića sa bele tačke, ali je nedugo potom izjednačio Bojić. Tri dana kasnije, na terenu u Prnjavoru, „koplja su ukrstili“ ekipa iz Zvornika i „Cerić“ Miokus. Rezultat je bio 2:2. Matić i Živković obradovali su navijače Zvorničana, ali su bod Miokusu obezbedili Ristić i Milošević. Juče su igrali „Cerić“ i „Mladi Borac“, u Pocerskom Pričinoviću. Pobednik je svakako pobednik mini lige, remi bez golova vodio je „Jedinstvo“ na Lipolist, po jedan gol na obe strane potpuno bi izjednačio, na vrhu „Cerić“ i „Jedisntvo“, dok remi sa 4 i više golova priželjkuje ekipa iz Miokusa.
OFK „Varna“ vodila je dugo bitku sa Šipurskim livadama za titulu u Opštinskoj ligi „Pocerina“. Jesenji prvak poklekao je u završnici, ali ga sada korak samo deli od višeg ranga. Posle remija sa Zablaćem 1:1, ekipa iz Varne bolje je izvodila jedanaesterce (5:3) i obezbedila plasman u odlučujući meč. Da bi se našli u Međuopštinskoj ligi Pocerina“, moraju savladati Mrovsku, tim koji je sjajnim drugim delom šampionata uspeo da se vrati iz izgubljenog položaja i sačuva izgleda za opstanak.
Ostali mečevi, uglavnom su na programu tokom vikenda. „Torpedo“ iz Tabanovića, u polednjem kolu izgubio je mesto koje garantuje opstanak u MOL „Mačva“, te će morati u baraž, gde ga čeka bolji iz duela vicešampiona Opštinskih liga „Mačva“ i „Bogatić“, OFK „Letnjikovca“ i Napretka iz Banovog Polja.
Nije kompletiran sastav MOL „Jadar“, a preostalu nedoumicu rešiće utakmica drugoplasirane ekipe OL „Loznica“, Mladosti iz Donjeg Dobrića i, kako sada stvari stoje, Velike Reke, 12 ““ plasiranog tim u grupi „Jadar“ ove sezone.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa