23. jun 2016.23. jun 2016.
VISOKA MEDICINSKA I POSLOVNO TEHNOLOŠKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA OBELEŽILA SVOJ DAN

ODLIČNO INTERESOVANjE BUDUĆIH STUDENATA

Visoka medicinska i poslovno ““ tehnološka škola strukovnih studija 28. juna, na Vidovdan proslavila je Dan škole. Osnovana na ovaj dan 1960. godine kao Viša hemijsko ““ tehnološka škola uspešno je školovala kadar u zlatno doba “Zorke“. Sa propašću industrije u Šapcu ni budućnost škole nije bila svetla. Ipak, uspela je da se podigne iz pepela, a poslednje decenije se uvode novi odseci i smerovi.
Akreditacijom novih studijskih programa 2007. godine postaje Visoka tehnološka škola strukovnih studija. Zbog proširenja osnovnih studijskih programa i na oblast zdravstva, ove godine menja naziv u Visoka medicinska i poslovno ““ tehnološka škola strukovnih studija. Pored toga, škola je poslenjih nekoliko godina povećala prostor za skoro dve hiljade kvadratnih metara u koje su smeštene učionice, kabineti, laboratorije... Sve to je urađeno iz sopstvenih sredstava. Uz osnovne studije imaju i specijalističke.
Svoj 56. rođendan škola je proslavila u sred upisnog roka. Dodeljene su nagrade najboljim studentima i jubilarne nagrade zaposlenima.
Škola ove godine ima mesta za 341 brucoša. Za ta mesta prijavilo se 308 budućih studenata.
-Pre 15 godina u ovo vreme, prijavilo nam se 45 kandidata, tako da smo ovom cifrom prezadovoljni. To je najbolji pokazatelj da smo nešto radili. Fantastično interesovanje je za informatiku, zdravstvenu negu, farmaciju i gastronomiju. Značajno je poraslo i interesovanje za ekonomiju, navodi direktor škole Svetislav Lazarev.
Prijemni se održava 1. jula. Upis je od 8. do 12. jula, a nakon toga će biti raspisan konkurs za septembarski rok. Za studije na farmaciji, gastronomiji i zdravstvenoj nezi prijavilo se više kandidata, nego što je akreditovano mesta. Prekobrojni će imati mogućnost da se upišu na druge smerove.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa