23. jun 2016.23. jun 2016.
ODRŽANA RADIONICA

ŠABAC I SAVA IMAJU ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST

Radionica „Šabac i reka imaju zajedničku budućnost“, na kojoj se govorilo o idejama za uređenje Sava parka, značaju ovog projekta za grad Šabac i načinima na koje se šira javnost može uključiti sa predlozima, održana je prošlog utorka u Centru za stručno usvaršavanje. U radionici su učestvovali predstavnici Gradske uprave grada Šapca, privrednici i stručna javnost.
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je želja svih članova društva da ideja Sava parka uspe, jedan od najvažnijih faktora za uspešnu realizaciju projekta. Podsetio je da Grad Šabac aktivno radi na promociji projekta Sava parka i njegovog približavanja svim građanima.
- Važno je da čujemo šta građani Šapca predlažu i kako oni žele da izgleda površina od 300 hektara na kojoj će se prostirati Sava park. Zato smo otvoreni da čujemo savete i ideje koje nam građani mogu slati. U budućnosti, nijedan ovako veliki projekat neće biti usvojen bez građana, koje ćemo pitati za mišljenje u svakom segmentu i svakoj fazi realizacije. Pored toga što ćemo ozeleniti površine, napraviti mesta za rekreaciju i zabavu i time omogućiti da grad izađe na reku, ova površina će biti bedem za odbranu od poplava, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Milena Zindović, direktorka JUP „Plan“ Šabac i jedna od organizatora radionice, kaže da radionica ima dvojaku ulogu.
- Jedna uloga je da pomogne zaposlenima u JUP „Plan“ da zajedno sa građanima dođu do što više kvalitetnih rešenja, a sa druge strane da omogućimo vizionarima da izraze svoje ideje i želje vezane za odnos između grada i reke, rekla je Milena Zindović.
Ranko Božović, jedan od učesnika radionice, kaže da su Šapčani vlasnici grada i da treba da daju svoj glas i rešenja. On očekuje da će nakon današnjeg sastanka, u kom učestvuju privrednici i stručna javnost, veliki broj građana uzeti učešće u davanju predloga i debatama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa