23. jun 2016.23. jun 2016.
JOŠ JEDAN USPEH TALENTOVANE BALERINE

TARINA NOVA MEDALjA

Tara Cvetković se sa još jednog takmičenja vratila sa novom medaljom. Ovog puta radi se o trećem mestu osvojenom na 32. Festivalu umetničke igre mladih „Dani igre“ u Beloj Palanci. Tara je na ovom takmičenju prošle godine prvi put nastupila i osvojila je srebrnu medalju. Ove godine, plasman nije bio lošiji, jer je treće mesto zauzela u ukupnoj konkurenciji, ispred nje su bila samo dva dueta.
Takmičenje se održavalo u dva dana. Prvog dana, u petak, Tara je nastupila posle gotovo celodnevnog puta. Ipak, to joj nije bila prepreka da se među više od 200 kandidata plasira u 12 koji su nastupili i u subotu.
Igrala je koreografiju sa antiratnom temom pod nazivom „Face to face“. Kaže da je želela da igrom pokaže da je moguće da u svakom čoveku pobedi dobra strana, pa i u vojniku ratniku. Reakcija žirija i publike uverila ju je da je uspela u tome. Tara je predstavljala baletski studio „Arabeska džez balet“ i bila jedini učesnik iz Šapca, dok je iz, npr. Obrenovca bilo pedesetak dece.
Među brojnim komplimentima koje je dobila najviše su je dirnule suze koreografa iz Bora, kao i komentar članice žirija, prvakinje baleta Milice Beljić, da je igrač kome se veruje dok igra što je najvažnije.
-Ovo mi je prvo takmičenje na špic patikama, ispunila mi se najveća želja da igram na vrhovima prstiju. Sve je bilo kao u bajci, jer za mene je balet bajka. Družila sam se sa decom iz mnogih gradova, a bila sam gost kod dve devojčice, Kaće i Nikoline, kao i prošle godine, i divne su drugarice i balerine. Stalno smo u kontaktu i volela bih da iz godine u godinu se družimo i rastemo zajedno uz našu umetnost ““ balet, kaže Tara.
Na takmičenju je upoznala mnogo dece iz gradova gde je balet jako popularan i volela bih kada bi i u Šapcu bilo više drugara koji bi se posvetili ovoj umetnosti.
Tara i njena koreografkinja Gordana Ivanković, pre oko godinu dana, od Saveta Mesne zajednice “Žika Popović“dobili su na korišćenje salu koju su uredili za svoje potrebe. Prostor obojen pastelnim bojama, sa iscrtanim balerinama po zidovima, trebalo bi da bude kutak gde deca mogu bezbrižno da ispolje svoj talenat i kreativnost. Međutim, i to su uspeli da poremete huligani koji veoma često u nedostatku ideje da svoje vreme potroše pametno, gađaju zgradu Doma. Dok je Tara uvežbavala koreografiju za nastup, kroz prozor na spratu je uletela puna flaša Koka-kole. Tarina majka Biljana kaže da je flaša “pukla kao bomba“. Na sreću, Taru je pogodio samo čep, a Biljana je morala da riba celu salu.
Ovo nije bio izolovani incident, nego gotovo redovna pojava. Svi prozori na zadnjoj strani objekta su polupani. Dom u ovoj MZ koriste, pored malih balerina, žene tkalje invalidi rada, kao i sportisti sa invaliditetom. Oni najviše trpe zbog nečije obesti.
Predsednik Saveta MZ Jovan Radišić moli da se prestane sa ovakvim ponašanjem.
-Imaju teren i otvorenu teretanu iza Doma. Omogućeno im je sve da mogu kvalitetno da provode slobodno vreme, a ne da lupaju prozore. Treba da shvate da ne uništavaju tuđu imovinu, to je i njihovo. Umesto da svi imamo koristi od toga, rizikuju da neko bude povređen, apeluje Radišić.
Policija je izlazila nekoliko puta na lice mesta i svi se nadaju da će počinioci biti uhvaćeni i adekvatno sankcionisani.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa