23. jun 2016.23. jun 2016.
FORMIRANA VLAST U LjUBOVIJI

BEZ SOCIJALISTA I RADIKALA

Milovan Kovčević predsednik opštine, Goran Josipović, predsednik Skupštine
U ponedeljak 27. 06. 2016. godine održana je konstitutivna Sednica Skupštine opštine Ljubovija na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima, i na kojoj je izabran predsednik Skupštine. U novom sazivu Skupštine u klupama su se našli odbornici SPS (13mandata), SNS-(12 mandata), Pokreta zajedno za Ljuboviju (4 mandata), ZZS (4 mandata) i SRS (2 mandata).
Glasovima 20 odbornika (SNS, Pokret zajedno za Ljuboviju, ZZS), Goran Josipović (ZZS) izabran je za predsednika Skupštine opštine Ljubovija. Odmah nakon izbora na mesto predsednika SO, Josipović je sazvao Sednicu po hitnom postuku, koja se održala istog dana i na kojoj je izabran Josipovićev zamenik, Milan Tofilović (SNS), odnosno predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević (Pokret zajedno za Ljuboviju) zajedno sa njegovim zamenikom Duškom Markovićem (SNS) i članovima opštinskog veća.
U momentu kada se glasalo za predsednika opštine, odbornici SPS su napustili Sednicu. Nakon izbora za predsednika, Kovačević se zahvalio građanima i odbornicima koji su ga podržali, odbornicima SRS što su ostali na Sednici, a smatrao je da je i druga opoziciona stranka trebala da ostane do kraja, te se nada da je ovo dobar tim i da će sve zadatke uspešno izvršiti za dobrobit građana Ljubovije. Inače Kovačeviću je ovo sa prekidima već četvrti mandat na mestu predsednika opštine, prethodno je tu funkciju obavljao kao funkcioner SPS, potom kao samostalni odbornik, a evo sada i ispred Pokreta zajedno za Ljuboviju čiji je lider.
Z.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa