23. jun 2016.23. jun 2016.
POLAZNICIMA ŠKOLE CRTANjA I SLIKANjA ULS „BRAĆA LUKIĆ“ DODELjENE DIPLOME

SIGURNIM KORAKOM U BUDUDĆNOST

Različitog uzrasta ali sa istom željom - ostvariti se u svetu umetnosti. Tako bi mogli opisati trideset dva polaznika Škole slikanja i crtanja Udruženja likovnih stvaralaca „Braća Lukić“. Dodelom diploma u subotu 18. juna u Kulturnom centru priveli su kraju uspešnu slikarsku godinu.
- Ovo je sedamanesta generacija polaznika koja je po meni jedna od najtalentovanijih do sada. Mnogi od njih će zasigurno naći sebi mesta u umetnosti - rekao je Milovan Lukić Ćija.
Sa ocenom da je ovo bila nadasve lepa godina ispunjena druženjem, sticanjem znanja i kreativnim razmišljanjem polaznici su nastavili tradiciju likovnog obrazovanja kojoj su se svom dušom predala braća Lukić. Na izvestan način deca su se pridružila umetničkoj porodici u čije okrilje je do sada primljeno preko petsto dece od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja. Mnogi od njih završili su likovne studije, arhitekturu i visoke škole za umetnost i konservaciju. To je više nego dobar znak za ovu i naredne generacije da se znanje sticano u ovoj školi itekako isplati.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa