23. jun 2016.23. jun 2016.
OBNOVLjEN KULTNI SPORTSKI OBJEKAT U ŠAPCU

„KOŠ KLUB“ PONOVO RADI

Poznato šabačko mesto za rekreaciju, ponovo je otvoreno. Teren Sindikata, kako su ga nekada zvali, ili „Koš klub“, potpuno je renoviran.
Posle petnestak godina, teren u centru grada ponovo će biti mesto okupljanja sportista i rekreativaca. Objekat je vlasništvo grada i pripadaće svim Šapčanima.
Pored sportskih, predviđeno je da ovde budu organizovane i kulturne manifestacije i bioskopske projekcije. Na ovom terenu odrasle su i naučile prve sportske korake mnoge generacije. Neki od njih, u Šabac su doneli i medalje sa najznačajnijih evropskih i svetskih takmičenja.
Prema rečima Dragana Nikolića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, Šabac je dobio reprezentativan sportski objekat
- Ovaj teren će mladim generacijama obezbediti, što je u svoje vreme i nama, zdravo odrastanje i bavljenje sportom ““ istakao je Nikolić.
Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić je, prilikom otvaranja Koš kluba naglasio da je teren namenjen svim sportistima Šapca bez obzira kojim se sportom bave.
- Ovo nije običan teren. On ima veliku tradiciju, određenu težinu i svi treba nastavimo da gajimo taj odnos, jer ćemo na takav način i dalje sa pravom da nosimo epitet grada sporta. Meni je drago da je ovo kultno mesto, ponovo oživelo i vredelo je truda. Nadam se da će ova mladost naslediti taj duh koji je vladao na ovom prostoru ““ naglasio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada.
Na otvaranju, Šapčani su zajedno proslavili i uspeh sportske reprezentacije grada koja je na Igrama mladih u Ankoni, osvojila devet medalja i 3. mesto.
Za rekonstrukciju je izdvojeno oko 13,5 miliona dinara, na terenu je gumirana podloga, a obezbeđeno je 500 mesta za sedenje.
VETERANI PREDALI LOPTU NAJMLAĐIMA
Na otvaranju, odigrani su revijalni basket mečevi. Simbolično, najmlađima, loptu su predali veterani.
- Mogu da kažem da su ovde udareni temelji šabačke košarke. Osamdesetih godina, ovde su se igrali najbolji basketi, rukometaši Metaloplastike protiv košarkaša - kaže Đorđe Rašić, nekadašnji rukometni reprezentativac.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa