30. jun 2016.30. jun 2016.
PRIJEM ZA ZLATNE KAJAKAŠE

PONOS GRADA I DRŽAVE

Prošlog četvrtka predsednik gradske Skupštine, Nemanja Pajić, je u Dunjića kući priredio prijem za osvajače zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za kajakaše u Moskvi. Prijemu je prisustvovao Nebojša Grujić, koje je zajedno sa Markom Novakovićem uz ostvareno prvo mesto postavio i novi evropski rekord, njihov trener Uroš Pavlović, kao i predstavnici Kajakaškog kluba „Zorka“.
Nebojša Grujić je istakao da je prezadovoljan rezultatom i da nije mala stvar biti evropski prvak, pogotovu u konkurenciji u kojoj su oni to izborili.
-Rezultat je ostvaren u disciplini gde ima jako dobrih takmičara. Svaka trka je izuzetno teška i osvajači medalja se menjaju. Gotovo sve posade su nekada bile na postolju. Mi smo 2014. osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i postavili svetski rekord. Sada smo na istoj stazi postavili evropski rekord, tako da nam je ova staza najmilija, naveo je Grujić.
Posada Grujić ““ Novaković je na početku malo lošije startovala. Ipak, spremnošću su uspeli da to nadoknade do kraja.
-Rađeno je dosta na maksimalnoj brzini i brzinskoj izdržljivosti. Start je stvar uvežbavanja. Oni nisu napravili veliku grešku, ali imali su mali zaostatak. Rezultat pokazuje koliko su zrela posada i koji su nivo, kada posle takvog starta završe trku kao prvi, kaže trener Pavlović.
Nemanja Pajić je istakao da je već postala tradicija da se za kajakaše najmanje jednom godišnje organizuje prijem u Gradskoj kući. Iskoristio je priliku da podseti i na njihove ljudske vrednosti, pored onih sportskih.
-Naravno da smo ponosni na sve što oni rade. Pored toga što donose medalje i nižu sportske uspehe, učestvuju i u svim akcijama koje organizuju grad i Sportski savez Šapca koje se tiču animacije dece i promocije sporta. Zbog toga je ovaj KK „Zorka“ najmasovniji u zemlji kada su u pitanju mlađe kategorije. Kajakaši na uzoran način predstavljaju i naš grad i Državu, rekao je Pajić i dodao da su ove godine ipak sve oči uprte u Rio i Olimpijske igre.
Tako je Grujić istakao da im je ova zlatna medalja samo dala dodatni vetar u leđa pred Olimpijadu. Uroš Pavlović, u skladu sa rezultatima osvojenim u poslednje dve godine, očekuje medalju iz Rija, ali ne želi da prognozira koju. Kaže da je bitno samo da se čuvaju povreda i bolesti.
-Trening je dobar, kao i rezultati. Oni su jako motivisani i veoma dobro pripremljeni. Imamo još mesec i po i za to vreme ne bi trebalo ništa da se promeni. Samo da sačuvaju zdravlje, kaže Pavlović.
Nedelju dana pred početak OI naši kajakaši će pripreme imati u Portugalu, gde su vetrovi isti kao i u Riju, kako bi se što bolje navikli na uslove u Brazilu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa