30. jun 2016.30. jun 2016.
U LIPOLISTU SAHRANjEN VLADAN MARINKOVIĆ, PRODAVAC LUBENICA U BEOGRADU

KOBNA SVAĐA SA KOMUNALCIMA

Vladan Marinković (55), prodavac lubenica koji je preminuo tokom rasprave sa komunalnim policajcima na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu, sahranjen je u rodnom selu Lipolist.
Od Vladana su se oprostili najbliži članovi porodice, rođaci, prijatelji i kolege prodavci koji su se organizovali i prodali njegovu robu.. Gotovo istovremeno, kao „čin protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda“, članovi Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ doneli su pred sedište komunalne policije u Beogradu 200 kilograma lubenica.
Marinković je preminuo nakon što je upozorio komunalnog policajca da ga ne maltretira, jer je već preživeo dva infarkta. Komunalac nije odustajao od toga da mu napiše kaznu, jer mu je roba virila, a prema izjavama svedoka, rekao je i da se neće smiriti dok Marinković ne doživi i treći infarkt.
Nažalost, to se i obestinilo. Marinkovićeva supruga najavila je tužbu, tvrdeći da je dotični komunalac proganjao njenog muža duže vreme.
U međuvremenu, iz Komunalne policije u Beogradu je saopšteno da su dva policajca koja su učestvovala u incidentu, u kojem je Marinković preminuo, suspendovani do okončanja istrage.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa