30. jun 2016.30. jun 2016.
Aktivnosti Turističke organizacije opštine Krupanj

DANI MEĐAŠA 2016

Manifestacija van okvira lokalnog karaktera. Ručno košenje trave, bacanje kamena sa ramena, skok u dalj, nadvlačenje konopca...
Pod pokroviteljstvom opštine Krupanj u organizaciji Turističke organizacije opštine Krupanj u nedelju 3. jula održana je sedma po redu manifestacija“Dani Međaša“ na Mačkovom Kamenu. Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović je pozdravio sve prisutne i otvorio manifestaciju koja je programom obuhvatila takmičenje u košenju ručnom kosom, narodni višeboj, pripremanje posnog pasulja i kulturno-umetnički program.
Manifestacija je privukla veliki broj učesnika i posetilaca iz Krupnja i okoline. Pobednik u takmičenju u košenju ručnom kosom je Nebojša Spasojević iz Ljiga. Narodni višeboj je i ove godine privukao veliki broj učesnika i posetilaca. Takmičilo se u disciplinama: bacanje kamena sa ramena, skok u dalj i nadvlačenje konopca.
Pobednik u disciplini bacanje kamena sa ramena, sa dužinom od skoro osam metara, bio je Aleksandar Krajišnik iz Majura, koji je i u skoku u dalj bio najuspešniji skočivši, 25 metara. Jedina dama koja je učestvovala u ovoj disciplini je Ivana Đokić iz Krupnja. Za nadvlačenje konopca prijavilo se šest ekipa i pobedila je ekipa „Gril Pekarac“iz Osečine.
Vrhunac događaja za gurmane je bilo takmičenje u kuvanju posnog pasulja za koje se prijavilo desetak ozbiljnih i dobro pripremljenih ekipa. Treće mesto podelile su dve ekipe iz Šapca, a drugo mesto je zauzela ekipa Udruženja gljivara „Rađevina“ Krupanj. Najukusniji posni pasulj pripremila je ekipa Turističke organizacije“Podgorina“ iz Osečine koja je za nagradu dobila kotlić za spremanje hrane. Nagrade pobednicima uručio je zamenik predsednika opštine Krupanj dr Predrag Radić. U kulturno umetničkom delu programa nastupili su članovi KUD“Mića Tadić“ iz Krupnja sa nekoliko koreografija.
Iz Turističke organizacije opštine Krupanj saznajemo da su veoma zadovoljni kako je manifestacija protekla, dok je veliki broj učesnika i posetilaca iz čitave Srbije potvrda da je manifestacija prerasla okvire lokalnog karaktera i da je jedna od najposećenijih u ovom delu zapadne Srbije. Već za 12. jul najavljuju novo druženje kada se u crkvenom parku „Dobri Potok“ nedaleko od Krupnja organizuje Petrovdanski sabor i nadigravanje u narodnom kolu za dukat.
D. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa