30. jun 2016.30. jun 2016.
TRADICIONALAN PRIJEM NAJBOLjIH ĐAKA KOCELjEVAČKIH ŠKOLA

OZBILjNIM RADOM DO BOLjE BUDUĆNOSTI

Prijem nosilaca Vukove diplome kod predsednika opštine Koceljeva tradicionalno se održava svake godine. Ovoga puta prošlonedeljnom prijemu je prisustvovalo 13 “vukovaca“ osnovne škole, dok je prijem za pet najboljih srednjoškolaca upriličen u utorak.
Čestitajući učenicima na postignutim rezultatima načelnik odeljenja za opštu upravu i javne službe Radovan Ranisavljević pozvao je svršene osnovce da nastave sa ozbiljnim radom i dobrim rezultatima jer, kako je istakao, samo tako mogu da imaju bolju budućnost.
Predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić je, obraćajući se bivšim učenicima osnovne škole predložio da srednje obrazovanje nastave u Koceljevi koju je i sam završio.
- Svaka čast na postignutim rezultatima. Nije mala stvar imati sve petice. Ja bih vam predložio da upišete Srednju školu u Koceljevi jer pruža dobru podlogu za one koji žele da studiraju - poručio je Ilinčić.
Najboljim đacima je kao i prethodnih godina na prijemu uručena knjiga a na dar su dobili sezonsku ulaznicu za bazen i jednodnevni izlet.
Ovogodišnji đak generacije u OŠ “Mića Stanojlović“ je Nikola Leontić, doskorašnji učenik škole u Draginju. Za njega nema dileme kada je životni poziv u pitanju. Sebe u budućnosti vidi kao svetski poznatog i priznatog hirurga a nada se i Nobelovoj nagradi iz oblasti medicine. Stoga će upisati medicinsku školu u Šapcu.
- Za postizanje rezultata potrebna je pre svega volja, trud, dobra organizacija i malo sreće - tvrdi najbolji od najboljih.
Pet učenika koceljevačke srednje škole završilo je srednje obrazovanje sa svim peticama. Njihovi profesori kažu da je iz škole izašla jedna od najboljih , ako ne i najbolja generacija đaka, te da je bilo pravo zadovoljstvo raditi sa njima.
Prema rečima đaka generacije u Srednjoj školi Jelene Tomić, ključ uspeha leži u kontinuiranom radu i zalaganju.
- Završila sam školu u Koceljevi, smer ekonomski tehničar i zaista sam iz ove škole ponela najlepše uspomene. Kada sam pre četiri godine upisala ovu školu zaista nisam imala ambiciju da budem najbolja ali je to došlo spontano, kao rezultat kontinuiranog rada - kaže budući brucoš Fakulteta tehničkih nauka na smeru energetika, elektronika i telekomunikacije i veruje da će nakon studiranja uspeti da dobije posao.
Osim nosilaca Vukove diplome prijemu je prisustvovao i Jovan Đurđević iz Draginja koji je u prethodnoj školskoj godini kao učenik sedmog razreda osvojio treće mesto na republičkoj smotri mladih talenata iz istorije, dok mu je druga pozicija pripala u kategoriji istraživačkih radova.
- Ja sam zapravo bio prvi, ali po važećim kriterijumima bilo je potrebno da osvojim od 97 do sto bodova da bih bio proglašen za prvog. Ovako to se nije desilo iako sam imao u odnosu na druge učesnike najviše poena, 89. Za ovaj uspeh nisam samo ja zaslužan već i moja nastavnica istorije Daliborka Marić koja je sigurno jedna od najboljih nastavnika i koja se zaista mnogo potrudila. Spremao sam se nekoliko meseci - kaže Jovan kojem je, razumljivo, istorija omiljeni predmet.
Prema rečima nastavnice Daliborke ovo nije prvi uspeh iz ovog predmeta na državnim takmičenjima i ističe da joj je veoma drago što gotovo u svakoj generaciji sretne talentovanu decu, spremnu da rade i saznaju više o prošlosti i iz prošlosti.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa