30. jun 2016.30. jun 2016.
BUBANjA KOD GLUŠACA

OBNOVLjENA TRADICIJA

Polaganjem venaca i svežeg cveća na Bubanji u ataru sela Glušci, obnovljeno je održavanje nekada tradicionalne manifestacije sećanja na održavanje Okružne partijske konferencije ( 29. jun 1941. godine ) na kojoj su donete odluke o dizanju ustanka u Mačvi protiv fašizma i formiranju Mačvanskog partizanskog odreda.
Prisustvovale su delegacije Republičkog i pokrajinskog odbora SUBNOR. Potom okružnog i gradskog odbora SUBNOR Šabac, Predstavnici SUBNOR Sremska Mitrovica i tamošnjih mesnih zajednica ( Manđelos, Grgurevci, Ležimir, Laćarak, Martinci, Kuzmin i Jarak ). Predstavnici Udruženja rezervnih vojnih penzionera Šabac, Gradski i okružni odbori SPS Šabac i domaćina Opštinskog odbora SUBNOR Bogatić.
Minutom ćutanja i polaganjem venaca odata je pošta svim borcima palim za slobodu.
- Naša je želja da pre svega mlade upoznamo sa ovim značajnim istorijskim događajem, velikim doprinosom Mačvana u borbi protiv fašističkog okupatora. Borimo se da osvežimo sećanja i na ovaj način zahvalimo svim borcima za slobodu, pravdu i lepšu budućnost , kaže Mijoljub Josipović, predsednik OO SUBNOR Bogatić.
Ovom skupu su se pored Josipovića obratili i penzionisani general Svetomir Atanacković, predsednik Republičkog odbora SUBNOR, Slavko Đurković, zamenik predsednika opštine Bogatić i u ime Glušaca, sekretar mesne zajednice Slobodan Ostojić i predsednik Anđelko Uglješić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa