30. jun 2016.30. jun 2016.
U GALERIJI UDRUŽENjA „KRUG 10“ NASTAVLjENO SA POTPISIVANjEM PETICIJE

SAČUVAJMO DOM JNA

Tokom proteklog ponedeljka u galeriji Udruženja slikara „Krug 10“ Šapčani su imali priliku da svojim potpisom doprinesu očuvanju zgrade nekadašnjeg Doma JNA koja predstavlja svojevrstan simbol našeg grada. Inicijativu „Sačuvajmo Dom JNA“ tokom protekle godine pokrenuli su šabački arhitekti. Njih trideset, novembra 2015. godine, potpisalo je Apel Gradonačelniku Šapca sa zahtevom da se ovaj kulturno i arhitektonski vredan objekat kao i njegova lokacija zadrže u vlasništvu grada.
- Inicijativi su se zatim pridružili umetnici i građani Šapca, ali i značajne institucije kao što su Biblioteka šabačka, Šabačko pozorište, KUD „Abrašević“ i drugi. Dobili smo podršku i od Međunarodne radne grupe za dokumentaciju i zaštitu objekata moderne Do.Co.Mo.Mo. Svi oni dele naše mišljenje da je izuzetno važno, i to baš u ovom ranjivom periodu kada smo materijalno osiromašeni, sačuvati sve ono što će nas uvek činiti bogatim, bez obzira na trenutni odnos uvoza i izvoza. To su kultura, istorija i to je sećanje koje nas vezuje za ovaj grad - kaže arhitekta Marko Gavrilović, jedan od pokretača Inicijative „Sačuvajmo Dom JNA“.
Peticiju je do sada potpisalo oko 3.000 ljudi. Cilj je da se prikupi 10.000 potpisa. Svi zainteresovani mogu do kraja sedmice to uraditi u galeriji Udruženja „Krug 10“ u TC „Tina“. O ovome i svemu onome što je do sada urađeno može se pogledati na www.facebook.com/domjna.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa