Инфо

Берза

  • aero 1.650 ▼ -1,55%
  • dinnpb 3.480 ▼ -0,29%
  • impl 3.153 ▼ -1,47%
  • jesv 5.150 ⚫ 0,00%
  • kmbn 1.910 ▲ 0,26%
  • niis 679 ▼ -0,29%
  • puue 270 ⚫ 0,00%
  • rvst 1.950 ⚫ 0,00%
  • sjpt 151 ▲ 5,59%
  • svrl 600 ⚫ 0,00%
  • tgas 10.995 ▼ -0,05%
  • trbg 2.601 ▼ -13,30%
  • vbse 850 ▲ 1,31%
  • vtsr 650 ▲ 30,00%
  • vzas 80 ⚫ 0,00%
(30. јун 2016.)
ЗОРАН МАШТРАПОВИЋ, ПОВРТАР ИЗ БАНОВОГ ПОЉА

КВАЛИТЕТОМ ОСВАЈА ТРЖИШТЕ

Велика улагања надокнађује преданим радом и вишегодишњом љубављу према послу. Тоне парадајза са малог поседа. Купци лако препознају његов производ и увек се враћају са захтевом за нову, већу испоруку. Наплата није проблем
У престоници парадајза и паприке, како Мачвани зову Баново Поље, Зоран Маштраповић, угледни повртар из овог села је међу најбољима. А ко је међу првима у Мачви, ту је и у читавој околини. Зоран се истиче применом савремених достигнућа науке у повртарству, али и вишегодишњом великом љубави према овом послу у коме му помаже цела породица. Квалитет, пре свега је његова предност али и упоран рад и велико улагање. Труди се и за сада успева да скупу производњу, огромна улагања, финансира из “сопственог џепа“, без обзира што цена његовог финалног производа, бар у овој години тешко може да “покрије“ улагање.
- Производим на мањој површини. Примера ради ове године са 10 ари очекујем 10 тона парадајза. Укусан је и доброг квалитета. Струк је расађен на четрдесетак сантиметара под пластеник. Род је солидан, а пласман и наплата обезбеђени. Истина је да цена од 40 динара на велико треба да буде већа имајући у виду сва скупа улагања у ову захтевну производњу, каже Маштраповић. Труди се да у производњи примењује сва савремена научна достигнућа. Залива по систему кап-по кап, а доста користи и бројна течна ђубрива. Наравно, ни заштита не изостаје, без обзира што је све изузетно скупо.
Сезона парадајза почиње 10. јуна и траје до 10. августа. Код овог произвођача одвија се на мањој површини. На укупно хектар земље гаји поред парадајза, паприку и краставце. Највише продаје у Богатићу, Црној Бари, Глоговцу али и околним местима, како појединцима тако и власницима маркета и угоститељских објеката. За пласман, каже да нема проблема, јер ко једном набави његов производ увек поново тражи и веће количине. Ни наплата није проблем само би цена у односу на скупа улагања требало да буде већа.
Љ. Ђукић

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa