7. oktobar 2010.7. okt 2010.
EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ KREDITOM PODRŽALA “GALEB METAL PAK“

DESET ODSTO VLASNIŠTVA ZA ZAJAM

Šabačko preduzeće “Galeb metal pak“ Evropska banka za obnovu i razvoj podržala je sa četiri miliona evra koji će biti uloženi u proizvodnju, prvenstveno namenjenu izvozu. Banka, kao strateški partner, stekla je desetoprocentni udeo u vlasništvu kompanije
Evropska banka za obnovu i razvoj obezbedila je desetoprocentni udeo u vlasništvu šabačkog preduzeća “Galeb metal pak“ koje se bavi proizvodnjom metalne ambalaže. Ugovorom koji je potpisan u Šapcu, prošlog petka, Banka je dala kredit od četiri miliona evra.
Direktorka EBRD za Srbiju Hildegad Gacek je izjavila da se banka odlučila na investiranje u šabačko preduzeće, kako bi mu omogućila dalji rast proizvodnje.
- “Galeb metal pak“ je firma srednje veličine koja bi trebalo da raste. Ona već ima određeni razvoj, a učešće Evropske banke za obnovu i razvoj će joj pomoći da poveća izvoz, bezbednosne i standarde očuvanja životne sredine, rekla je Gacek novinarima.
Predsednik grupacije “Galeb“ Radoslav Veselinović je zadovoljan sklopljenim aranžmanom, jer je to potvrda perspektivnosti preduzeća.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa