30. jun 2016.30. jun 2016.
OTVORENA IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU

EKO FOTO 2016

Izložba “EKO foto 2016“, otvorena je u ponedeljak, u galeriji Kulturnog centra u Šapcu. Ovo je jedanaesta (četvrta u Šapcu) postavka koju organizuje Centar za fototalente, a pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije.
- Mi ovo uvek iznova radimo zato što želimo da podsetimo naše sugrađane da je potrebno da promenimo naš odnos prema životnoj sredini i da čuvamo svoje okruženje. Smatramo da je i Šapcu i Srbiji potreban hitan zaokret u ekonomiji i zelena industrijska transformacija, izjavio je dr Dejan Pavlović na otvaranju izložbe.
Na konkurs za izložbu Odnos prema životnoj sredini prispela je 181 fotografija od 46 autora, od kojih je žiri u sastavu Gordan Pomorišac, Zoran Pavlović i Roman Đurić, izabrao 54 fotografije od 43 autora. Za izložbu Slobodna tema, žiri je odabrao 54 fotografije od 38 autora.
- Prošle godine je bila retrospektivna izložba, ova je ponovo takmičarska. Dodeljene su tri nagrade za Slobodnu temu i još tri za Odnos prema životnoj sredini i po pet pohvala za najuspešnije radove. Imali smo mnogo umetničkih fotografa, tako da je izložba izgurala prvi rang, rekao je Momir Dragićević, predsednik Centra za fototalente.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa