30. jun 2016.30. jun 2016.
OŠ „SVETI SAVA“, RADNO I ZABAVNO

HVALA VAM ZA SVE EKSKURZIJE

Proteklih šest godina, učenici OŠ „Sveti Sava“ odlaze na ekskurzije, uglavnom po srpskim manastirima, zahvaljujući Bošku Kondiću, vlasniku preduzeća „Duga“ - Petlovača.
- Mali broj naših učenika je u mogućnosti da plati ekskurziju. Drago nam je da smo pronašli čoveka dobre volje, koji nam uvek izlazi u susret. Teško je opisati koliko je to značajno za našu decu i njihove roditelje, koji često odlaze zajedno sa njima. U pitanju su jednodnevne ekskurzije, da im bude lepo, a da ne bude naporno, kaže Snežana Radovanović, direktorka OŠ „Sveti Sava“.
Bošku je u ponedeljak, u ime svojih drugara, učenica Juca uručila poklon: „Hvala Vam za sve ekskurzije“. No, to nije sve. On im je ove godine ponudio i letovanje, besplatan prevoz i smeštaj u Grčkoj.
- Hvala Bogu kad mogu nešto da pružim. To me ispunjava, a deci prija, vidi se po njima. Ne vidim da je to nešto posebno, za mene je normalno da drugima pomogne neko ko je u mogućnosti, kaže Kondić, koji je privatnik trideset sedam godina, u saobraćaju se, kaže, potroši, a baterije puni na dvema farmama - Imam šesto jedanaest grla junadi, a sada je objekat proširen na hiljadu i dvesta grla.
Pre nego što odu u Grčku, učenici će deo raspusta provesti radno, zajedno sa defektolozima. Kroz organizovane radionice, Kreativnu, Likovnu, Muzičku, Govorne vežbe i Čas jahanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi, deca će učiti igrajući se. Ovaj projekat je podržala Gradska uprava.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa