30. jun 2016.30. jun 2016.
DRUGO KOLO MINI KAJAK I PIONIRSKE LIGE SRBIJE

Kajakaška budućnost

Bogat kajakaški vikend, upotpunilo je drugo kolo Mini kajak lige i Pionirske lige Srbije, odnosno Kajaka Kanu regata, a domaćin svega bio je Šabac. Na ligaškim trkama nastupilo je više od 250 kajakaških nada Srbije.
Šabačka “Zorka“ osvojila je ekipno ubedljivo prva mesta u svim kategorijama (mini kajak, pioniri i regata). Među najmlađim, Šapčani su osvojili dve zlatne, 11 srebrnih i 6 bronzanih medalja. Najbrži u svom uzrastu bili su Steva Radosavljević (MK1 1.000 metara) i dvosed Sarić ““ Jovičić, najbrži u drugom kolu Pionirske lige (K2 500 metara).
U ukupnom plasmanu (19 klubova), u mini kajaku, “Zorka“ prva sa 91 bodom, potom sledi “Tarket“ 78, dok je “Bečej“ treći sa 53 boda. Kod pionira, “Zorka“ 23, “Bečej“, “Zabrežje“ po 14, “Pančevo“ 9...
Poslastica za ljubitelje kajaka bila je regata “Šabac 2016“. Nastupili su juniori, seniori, a u najdužoj trci, 2.000 metara, slavio je Rodić (Tarket), a Mihailo Subotić i Nemanja Rajinović, oba kajakaši Zorke, osvojili su srebro i bronzu. Iako je reč o dužoj deonici, od starta do cilja bila je neizvesna, gde su o pobedi odlučivale nijanse. Ukupni pobednik regate, “Zorka“ sa 120 bodova više od prvih pratilaca.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa