7. jul 2016.7. jul 2016.
RVAČI VITEZA OSVOJILI VIŠE OD 60 MEDALjA

Sezona za istoriju

Rvačku sezonu iza nas u šabačkom klubu „Vitez“ ocenjuju kao najuspešniju u istoriji. Tokom proleća i leta na prvenstvima u različitim kategorijama, Šapčani su imali osvajače medalja u svakoj uzrasnoj kategoriji. Na Kupovima i Prvenstvima Centralne Srbije i Srbije, kao i međunarodnim turnirima, osvojili su 66 medalja.
Momčilo i Ugllješa Gajić, odnosno Ilija Petrović, postali su redovni na listi pobednka takmičenja u kategoriji mlađih, odnosno starijih pionira. Kada gledamo samo najsjajnija odličja, Uglješa Gajić (do 70 kg) najbolji je rvač Srbije, pobednik Kupa Srbije, a nema premca u Centralnoj Srbiji, kako u rvanju Grčko ““ Rimskim stilom, tako i u slobodnom stilu. Momčilo Gajić (do 46 kg), okitio se zlatom na Prvenstvu i Kupu Srbije u kategoriji mlađih pionira, a poput Uglješe, dominirao je i na regionalnim prvenstvima u oba stila drevnog sporta. Ilija Petrović, 2016. godinu svakako će pamtiti po titulama na Prvenstvu Srbije i Kupu starijih pionira, u kategoriji do 85 kg, a zlato će ga asocirati i na trijumf na šampionatu Centralne Srbije u rvanju slobodnim stilom. Oni su kvalitet potvrdili i na tri međunarodna turnira, a na nekoliko takmičenja zaustavljeni su u samom finišu, te je njihov zbir medalja veći od nabrojanih pobeda.
Još jedno ime na koje se može ozbiljno računati u budućnosti srpskog rvanja je Nikola Nikolić, junior Viteza. Formu je postepeno podizao kroz Prvnestva Centralne Srbije i Kupove. Uglavnom je bio među tri najbolja, ostvarivao konačne trijumfe na Prvenstvima Centralne Srbije u oba stila, da bi najveća dostignuća ostvario na državnim šampionatima gde je za samo nedelju dana osvojio je bronzana odličja, najpre u juniorskoj, a potom i seniorskoj kategoriji. Naravno, spisak šampiona ne završava se na ova četiri imena. Razloga da slave konačni trijumf imali su i: Isailović, Matić, Ručnov, Gligorić, Mihailović, Žabaljac (šampioni centralne Srbije u rvanju slobodnim, odnosno Grčko ““ Rimskim stilom), kao i Grk, Aleksandros Gosta, bez premca u Srbiji što se slobodnog stila tiče, a titulu su slavile i dame, Ivana Jelić i Nataša Petrović, prvakinje centralne Srbije u slobodnom stilu.
- Imamo sjajnu grupu momaka i devojaka sa kojima radimo. Naglašavam da su oni sjajani, kompletni ljudi, ne samo izvrsni rvači. Ostvaruju velike rezultate na strunjačama, ali među njima imamo i odlične đake, posvećene obrazovanju, učenju, nosioce „Vukove diplome“. Rvanje je kompleksan sport, zahteva mnogo razmišljanja, brzo reagovanje i sistem razmišljanja koji oni poseduju, pomaže im da ostvare značajne uspeh ““ smatra sportski direktor predsednik kluba Jovica Mihailović.
Kako ističu u redovima Šapčana, nije zaboravljena ni ekipna konkurencija.
- U Grčko ““ Rimskom stilu osvojili smo treće mesto u Drugoj ligi. Do prošle godine rvali smo u najvišem rangu, svakako da želimo tamo i da se vratimo uskoro, ali u mnogome to zavisi od finansija. U slobodnom stilu smo u Prvoj ligi i među boljim timovima u Srbiji smo, dok smo već petostruki uzastopni prvac u rvanju na pesku ““ dodaje je Mihailović.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa