7. jul 2016.7. jul 2016.
NA SASTANKU KINESKIH INVESTITORA I ČLANOVA PRIVREDNE KOMORE ŠAPCA POTVRĐENO:

PRIVREDNICI ZAINTERESOVANI ZA SARADNjU

Ukoliko dođe do realizacije svih projekata za koje su partneri sa Dalekog istoka zainteresovani, osim novog zapošljavanja u Šapcu biće dosta posla i za lokalne izvođače radove i buduće kooperante, smatra predsednik Privredne komore Šapca Zoran Tošić
Poslednjoj sednici Privredne komore Šapca, osim članova, prisustvovali su i predstavnici delegacije kineskih investitora, kao i šabački privrednici koji su bili zaintersovani da čuju planove kineskih industrijalaca u vezi sa ulaganjima u Šabac. Tada je potvrđena obostrana spremnost za saradnju.
- Moj utisak je da se radi o veoma ozbiljnim ljudima sa ozbiljnim namerama. Kada predstavnici jednog takvog velikog naroda, sa tradicijom i istorijom, donesu odluku o nečemu, oni će to sigurno i uraditi, kaže Tošić.
Realizacija pet velikih projekata- izgradnja auto-puta, Sava parka, Luke, i ulaganja u Industrijsku zonu i poljoprivredu, predstavljaju veliku šansu za lokalne privrednike.
- Za nas je veoma važno da kineske, ali i sve druge kompanije iz bilo kog dela sveta, dođu u Šabac. Tako se stvaraju velike mogućnosti za naše šabačke firme da počnu nove poslove ili da unaprede postojeće kapacitete. Na taj način treba posmatrati i realizaciju za grad značajnih projekata, navodi predsednik Privredne komore Šapca.
Potencijali radne snage moraju biti u skladu za zahtevima investitora, upozorava naš sagovornik.
- Postoji mogućnost da će šabačka privreda, pa i sam grad, imati problema u vezi sa kvalitetnom radnom snagom. Na tom polju, odnosno unapređenju situacije, svi se moramo dodatno angažovati. Smatram da je neophodna bolja saradnja privrednika i obrazovnih ustanova, kako bi se u našem gradu školovali kadrovi koji mogu da odgovore na potrebe domaćih i inostranih privrednika, naglašava Tošić.
Ulaganje u obuku radnika bilo bi sasvim opravdano, jer bi realizacija velikih projekata značila privredni procvat za Šabac. Optimizam se zasniva i na veoma dobrom utisku koji su članovi kineske delegacije poneli iz Šapca, pre svega zbog dobro pripremljenih projekata i njihove ozbiljnosti koja nadmašuje lokalne okvire.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa