7. jul 2016.7. jul 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: OBELEŽENA KRSNA SLAVA

PETROVDAN U VLADIMIRCIMA

Krsnu slavu Petrovdan u Vladimircima je uz brojne viđene goste iz Beograda, poslovne partnere, predstavnika opština iz okruženja i građana opštine obeležila svečarska Liturgija, Litija i lomljenje slavskog kolača pred opštinskim zdanjem. Predsednik opštine Milorad Milinković uz čestitke svima podsetio je da je urađeno od Petrovdana do Petrovdana 12 kilometara asfaltnih puteva, privodi se kraju uređenje Doma učenika, uređuje se Dom zdravlja a, kreće rad i na rezervoaru od 500 kubnih metara koji će rešiti mnoge probleme u vodosnabdevanju. Ima nagoveštaja da će biti urađeni i novi asfaltni putevi uz pomoć Republike ali težište je na kapitalnom projektu jezera u Vukošiću.
- Tenderi su usporili rad poput mosta u Vukošiću na Višnjici ali jezero će biti posao svih poslova kako neko reče. Višenamenska akumulacija ulazi u finiš papirologije i ugovora koji prethode početku radova. Bitno je da će ispod brane oko 20 kilometara zemlje biti snabdevano vodom a, akumulisanih najmanje 150 hektara i oko 20 miliona kubika vode obezbediće veliko prostranstvo od plavljenja. Tu su i drugi sadržaji koji će učiniti da uz centralne potencijale u turizmu ovo mesto i opštinu upisati među one koji se rado posećuju. Nadam se da ćemo narednog Petrovdana imati i naznaku onoga što će biti istinski kapitalni projekat, prezadovoljan je Milinković.
Sve je bilo u znaku velike borbe i rada koji će i ovog leta po predsedniku biti istovetnog obeležja kao putokaz u boljitak, kojem ova opština brojnim poslovima teži.
Brojni mladi i folklorni sadržaji učinili su da slava dobije istinsku dimenziju koju je upotpunio veliki broj žitelja opštine. Čestitke su stigle sa mnogih adresa a, predstavnici opštine su zahvalili svima. Ipak čelni čovek ističe pomoć Republike i brojnih ministarstava koji pomažu maksimalno i, bez koji tvrde napretka nema.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa