7. jul 2016.7. jul 2016.
U KOCELjEVAČKOJ SREDNjOJ ŠKOLI NAKON PRVOG UPISNOG KRUGA FORMIRANA SVA ODELjENjA

POLjOPRIVREDA I ZANATI PONOVO U MODI

Ovogodišnji upis novih srednjoškolaca u Srednjoj školi u Koceljevi jedan je od najuspešnijih u poslednje dve i po decenije jer je nakon prvog upisnog kruga ovu školu upisao 131 učenik. Šest slobodnih mesta ostalo je u odeljenju ekonomskih a dva više u odeljenju mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje, dok je pet upražnjenih mesta za buduće frizere u međuvremenu popunjeno.
Prema rečima direktora koceljevačke srednje škole Veroljuba Matića najveće interesovanje ove godine vladalo je za poljoprivrednog tehničara kao i za zanimanja trećeg stepena mašinske struke.
““U zadnjih 25 godina ovo je drugi rezultat po broju upisanih đaka u prvi razred. Najviše novoupisanih svršenih osnovaca je iz opštine Koceljeva, njih 109, dok su ostali iz susednih opština. Mi smo zadovoljni brojem upisanih đaka jer su sva odeljenja formirana već nakon prvog upisnog kruga- izjavio je Matić i najavio skori početak rekonstrukcije školske zgrade koja će učenike i profesore u septembru dočekati u novom ruhu.
Planirana je rekonstrukcija krova, unutrašnje i spoljašnje stolarije, mokrih čvorova, podova kao i dovodne cevi grejanja u prizemlju.
““Školska zgrada završena je 1982. godine i od tada ništa nije rekonstruisano. Ovo je praktično prva ozbiljna rekonstrukcija. Procenjena vrednost radova koje će finansirate Kancelarije Vlade Republike Srbije za upravljanje javnim ulaganjima je 25 miliona dinara i prema najavama očekujemo da će svi radovi biti završeni do kraja avgusta kako bi školska godina počela neometano u novom, uređenom i oplemenjenom prostoru- rekao je direktor Srednje škole u Koceljevi.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa