7. jul 2016.7. jul 2016.
IZBORNA SKUPŠTINA ZAJEDNO ZA SRBIJU

ZELENOVIĆ NOVI PREDSEDNIK

Borba za pristojnu i uređenu Srbiju, u kojoj važi vladavina prava, a građani imaju veći stepen odlučivanja, biće prioritetne politike Zelenovića
Na predlog doskorašnjeg predsednika stranke Zajedno za Srbiju, Dušana Petrovića, delegati druge Izborne skupštine, održane u beogradskom Domu omladine prošle subote, za novog lidera izabrali su Nebojšu Zelenovića, gradonačelnika Šapca. Novi predsednik stranke kaže da će se zalagati za suštinsku decentralizaciju i saradnju sa drugim strankama demokratskog bloka.
- Mi vodimo borbu oko toga da li će, u suštini, o našoj sudbini odlučivati jedan čovek, ili ćemo stvoriti mogućnost da o svojoj sudbini, zaista, politički odlučuju milioni ljudi. Vidim svoj zadatak ua tome da građane Srbije, zajedno sa našim političkim saveznicima i prijateljima, ubedim u to da je rešenje naših sadašnjih, ali i istorijskih, ekonomskih i političkih problema uzimanje, svoje sudbine u svoje ruke. Tako će biti stvorena moćna Srbija, Srbija koja je pouzdan saveznik onima koji istinski brane slobodu, brane ljudska prava, protive se svakoj tiraniji i samovlašću, Srbija koja je svesna da nema dobre ekonomije bez slobode i da je svako kršenje prava i slobode zlo koje mora biti pobeđeno. Verujem u takvu Srbiju, jer verujem u građane Srbije. Verujem u veliko buđenje Srbije, naglasio je Zelenović.
Novo vreme traži nove ljude sa novom energijom, istakao je doskorašnji lider stranke, a od sada predsednik Političkog saveta Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.
- Siguran sam da je politika Zajedno za Srbiju, koja podrazumeva to da milioni ljudi počnu da odlučuju o svojoj sudbini, ideja koja je prihvatljiv svakom čoveku. Sa novom vitalnošću i energijom koju ima novi predsednik stranke pravimo ne jedan, već nekoliko koraka napred. Naša stranka je stranka u kojoj se debatuje, gde se čuju različita mišljenja, a odluke donose sa uverenjem da donose dobro najvećem broju ljudi. Doživljavam kao svoj veliki politički uspeh da stranka koju sam u prethodnim godinama vodio svoju temeljnu političku ideju, korak po korak, počinje da sprovodi u život. Činjenica da na čelo stranke dolazi čovek koji je izvanredan gradonačelnik, a bio je izvrstan narodni poslanik, čovek koji je energičan i posvećen javnom poslu, skroman i porodičan, jedan narodni čovek, drži me u uverenju da Zajedno za Srbiju ulazi u novo doba, koje će biti obeleženo znatno snažnijim političkim uticajem, a na dobrobit svih naših građana, naglasio je Petrović.
Izbornoj skupštini u beogradskom Domu omladine prisustvovali su i lideri Demokratske i Socijaldemokratske stranke, Bojan Pajtić i Boris Tadić, kao i predstavnici stranke Zajedno za Šumadiju i Nove stranke. Na skupu su bili i predstavnici pokreta i stranaka koje učestvuju u lokalnoj vlasti u Šapcu, i to Zapadne Srbije, Srpskog pokreta obnove i Inicijative „Selo-grad
M.S.M

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa