7. jul 2016.7. jul 2016.
VELIKI BROJ BAZENA I KUPALIŠTA U LETNjOJ PONUDI

OSVEŽENjE OD 150 DO 1.200 DINARA

Leto uveliko prži šabački asfalt i sasvim je normalno da svako želi da se u ove vrele dena rashladi. Šabac i okolina nude nekoliko bazena koji su idealno mesto za koliko-toliko podnošljivu letnju vrelinu.
Iako je Gradski bazen u Šapcu zatvoren, svakodnevna gužva govori o tome da Šapčani rado vole da spas od letnje žege pronađu upravo na ovom bazenu. Radno vreme Gradskog bazena je od 11 do 18 svakog dana, s tim što se ponedeljkom, sredom i petkom organizuje i noćno kupanje od 22,30 do 24 sata. Cena karte iznosi 200 dinara za odrasle, 100 za decu od sedam do 16 godina, za decu do sedam godina je besplatan ulaz, a ulaznica za noćno kupanje iznosi 300 dinara sa mogućnošću korišćenja saune. Od nedavno je počeo sa radom u kafić na sunčalištu gde je pored pića moguće naručiti sendviče i po neku poslasticu.
Ko želi da uživa u pravom spa centru u Šapcu može da poseti hotel „Slobodu“. Celodnevni boravak u ovom centru košta 1.200 dinara uz korišćenje zatvorenog bazena, saune i ostalih sadržaja, dok je cena ulaznice za decu ““ 600 dinara. Masaža se dodatno naplaćuje.
Jedan od posećenijih bazena u našem kraju je u Lipolistu. Radno vreme ovog bazena je od deset do 20 sati, a cena ulaznice je 200 dinara za odrasle i 150 za decu do 12 godina. Nema noćnog kupanja, ali se jednom u deset dana organizuje svirka na bazenu.
Najnovije mesto za relaksaciju se nalazi u okviru hotela „Euforija“ na Obilaznom putu, kod Kapitol parka. Radno vreme bazena je od deset do 19 sati, u okviru ulaznice od 500 dinara uračunato je i jedno piće. Cena karte za decu iznosi 300 dinara.
Kada je reč o bazenima u okolini, u Koceljevi je radno vreme od deset do 19 sati, cena ulaznice je 150 dinara za sve uzraste. Na ovom bazenu postoji mogućnost kupovine mesečne karte u iznosu od 2.000 dinara. Na bazenu je moguće iznajmiti ležaljke i suncobran po ceni od 100 dinara po svakom rekvizitu.
Radno vreme bazena u Vladimircima je od devet do 20 sati. Karta košta 200 dinara za odrasle i 150 za decu do 14 godina. Deca mlađa od sedam godina ne plaćaju ulaznicu. Isto kao i u Koceljevi, moguće je iznajmiti ležaljke i suncobran i to za 200 dinara po paru.
Najduže i najtoplije kupanje je na bazenima Termalne rivijere u Bogatiću. Radno vreme je od devet do dva sata iza ponoći. Temperatura vode je nešto viša od ostalih bazena i iznosi uvek iznad 30 stepeni. Ulaznica je 500 dinara za odrasle i 300 za decu. Na ovim bazenima je cena pića od 170 dinara, a moguće je naručiti i koktele od 350 dinara.
U opštini Bogatić se nalazi i „Plava zvezda“ gde su, takođe, bazeni sa termalnom vodom. Ulaznica je 400 dinara, koliko košta i pola sata boravka u sauni, dok deca do 14 godina plaćaju kartu od 250 dinara.
Bazeni u Krupnju rade od deset do 19 sati, a ulaznica za sve uzraste košta 150 dinara.
OSVEŽENjE NA GRADSKOJ PLAŽI
Pored nabrojanih, tokom letnjih meseci radi i bazen „Krsmanovača“, gde je ulaznica 300 dinara. Šapčani tokom leta vole da se rashlade i na Gradskoj plaži. I ove godine su obezbeđeni spasioci, tuš kabine, lekarske ekipe, a kvalite vode se redovno kontroliše. Jedno od omiljenih kupališta je i na Šljunkari, ali radi se o „divljem“ kupalištu bez uređene plaže i spasilaca.
N. K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa