7. jul 2016.7. jul 2016.
NAJAVA 47. PLIVAČKOG MARATONA “JARAK ““ ŠABAC“

PLIVAČI IZ DEVET DRŽAVA

Tradicionalni, “Međunarodni plivački maraton Jarak ““ Šabac“, doživeće ovog leta svoje 47. izdanje. Plivači iz devet država sveta boriće se za pobedu, kao i uvek, prve nedelje u avgustu. Do sada je prijavljeno 18 učesnika, a prošlogodišnji pobednici, Duje Milan i Jelena Ječanski, braniće zlatne medalje.
Moramo biti zadovoljni brojem učesnika do sada. Ove godine su i Olimpijske igre u to vreme, kao i nekoliko nacionalnih šampionata, odnosno takmičenja koja boduje FINA. Prijave traju do 31. jula, očekujem da dobijemo još nekolio učesnika iz inostranstva ““ ističe direktor maratona, Vojislav Mijić.
Najpoznatija imena do sada su Nadia Ben Bahtaner (Maroko) i Boris Mavra (V. Britanija), koji je i najstariji učesnik, a plivaće i raniji pobednici Adel el Behari (Egipat) i Silvia Ribarova (Češka). Srbija će imati tri predstavnika, svi iz Bečeja: Tamaš Farakaš, Jelena Ječanski i Bence Balzam.
Uvek postoji žal što nema više plivača iz Srbije, a posebno što Šabac nema svog predstavnika. Ipak, maratonsko plivanje je na marginama, nema interesovanja i ovo je rezultat toga ““ dodaje Mijić.
Nagradni fond je kao i prethodne godine, 4.200 evra, nagrađuju se najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno najbolji maratonci iz Srbije.
Trka startuje od 11 sati, 7. avgusta, u Jarku, oko 14:30 se očekuje dolazak prvih plivača, a proglašenje pobednika je u 15 časova na plaži Stari grad.
Propratni program je uobičajen. U subotu od 17:30 počinje takmičenje za najbolji riblji kotlić, a u 21 sat će biti predstavljeni plivači. Start trke u Jarku je u 11 u nedelju, dok će na plaži Stari grad biti organizovano Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku, demonstracija streličarstva, a posetioce očekuju i kajakaške trke. Ove godine organizator je odlučio da ne bude mini maratona.
Organizator je Turistička organizacija Šapca, a pokrovitelj grad Šabac.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa