7. jul 2016.7. jul 2016.
RUKOMET

NIŠTA OD SEHA LIGE

Sada je sve jasno. Neće “Metaloplastika“ igrati SEHA ligu naredne sezone, a neće tamo biti ni šampiona države, novosadske Vojvodine. Upravni odbor lige, odlučio je da u narednoj sezoni ne bude predstavnika Srbije, iako je RSS jedan od osnivača lige. Bližih objašnjenja, od loše finansijske situacije i kvaliteta klubova u Srbiji, nije bilo.
Do pre nekoliko dana, pod znakom pitanja je bio samo nastup “plastičara“, dok je Srbiju svakako čekalo jedno mesto u SEHA. Ipak, na kraju je ta pozicija dodeljena ekipi “Izviđača“ iz Ljubuškog.
Rukometni savez Srbije osudio je ovu odluku, ističići da takve odluke treba da donese Skupština lige, a ne Upravni odbor, no odgovora iz SEHA još nema. Način igranja naše lige u sezoni 2016/2017, s“™ obzirom na novonastalu situaciju, još nije poznat.
ODLASCI I DOLASCI
Posle pet godina u redovima tima iz našeg grada, gde je stekao i status reprezentativca, Darko Arsić, naredne sezone, nastupiće za “Metalurg“iz Skoplja. Ljubitelji rukometa, naredne sezone, u plavom dresu, neće gledati ni Radovana Ostojića, Petra Petrovića, Stefana Ilića, rukometaše kojima je istekao ugovor, dok su, za sada, nova imena golman Aleksandar Milenković, dosadašnji golman Sloge iz Požege, odnosno Vukšin Vorkapić, juniorski reprezentativac, pridošlica iz Voždovca.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa