7. jul 2016.7. jul 2016.
KAJAK - EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I ML. SENIORE

Bojan i Marko ciljaju medalje

Evropski šampionat za juniore i mlađe seniore kajakaše startovao je jutros u Plovdivu, a u naredna tri dana sedam šabačkih kajakaša boriće se za medalje.
Prvi na vodu izlazi Dragan Hančovski koji će veslati jednosed na 1.000 metara. U njegovoj disciplini kvalifikacije se veslaju u dve grupe, prva tri kajakaša u svakoj od trka plasiraće se direktno u finale, dok će oni koji zauzmu pozicije od 4 do 7 biti deo polufinalnog nadmetanja. Prvog takmičarskog dana, kvalifikacije će veslati i juniorski četvorosed na 1.000 metara, gde nastupa dvoje Šapčana Subotić i Vasić. Prva pozicija nosi direktno finale, od druge do sedme polufinale.
Srbija će imati juniorsku posadu u četvorosedu na 500 metara, a nacionalni dres nosi i Nikola Damnjanović. Specifičnost nove olimpijske discipline je da se odmah vesla finale koje je predviđeno za petak popodne.
Debi na ovogodišnjem EP u subotu će imati mlađi seniori Bojan Milinković i Marko Dragosavljević, koji će se nadmetati u jednosedu i dvosed tandemu na 200 metara (prvi finale, 2 ““ 7. polufinale), a svoje mesto u polufinalu tražiće kanuista Marko Damnjanović (1 ““ 3. finale, 4 ““ 7. polufinale). U nedelju su finala.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa