PREDUZETNICI ZA PRIMER
ŽENSKO MUŠKI BIZNIS BEZ PREDRASUDA
Ana i Vojkan su mladi, porodični ljudi iz Šapca. Ona je diplomirala tehnologiju, a on elektrotehniku. Imaju dvoje dece. Pre skoro osam godina hrabro su krenuli u ugostiteljski, porodični biznis. Dosta toga osmislila je Ana još za vreme studija u Novom Sadu.
- U jednom novosadskom restoranu snimila sam sve, počev od enterijera do načina usluge. Sve to sam prilagodila našim mogućnostima i evo posle skoro osam godina naš Balkan Ekspres i dva druga restorana kvalitetne domaće hrane dobro rade, kaže na početku razgovora za Glas Podrinja Ana Vasić-Đurković, vlasnica firme Balkan Ekspres, smeštene u neposrednom centru grada.
Naglašava da su oni cenu kvalitetnog zalogaja u svojim ugostiteljskim objektima, kojih je sada već tri u gradu malo snizili u interesu većeg prometa. I tu nisu pogrešili.
- Naši gosti su građani različitih godišta. Ima tu dosta učenika, penzionera, radnika i svih ljudi koji obožavaju sveža, domaća jela, koja pripremamo u tri kuhinje, odnosno svakom restoranu posebno. Zagarantovan kvalitet i svežina su na prvom mestu i bez obzira na stalne inspekcijske kontrole, nemamo nikakvih problema, naglašava Ana, dodajući da leti više prometuju hranu od povrća u odnosu na meso ali tu ne nedostaju ukusni slatkiši i rashlađeno piće.
Restoran Divino, čuva ukus italijanske kuhinje, a koji stepenik niže Balkan Ekspres, formira ukus građana Šapca sa okolinom ali i svih onih koji ga posete u ulici gospodara Jevrema 29. Vlasnici, mladi bračni par Ana i Vojkan tvrde da oni koji jednom probaju hranu iz njihovih kuhinja uvek se vraćaju.
- Zapošljavamo desetak ljudi. Pripremamo 30-40 jela dnevno i uvek su sveža. Za uspeh je najvažnija posvećenost poslu i predan rad. Mi smo se dobro organizovali i podelili poslove, bez ikakvih predrasuda. Rad je tu izvan svega i tu su žene ravnopravne sa muškarcima, zaključuje naša sagovornica.
- U jednom novosadskom restoranu snimila sam sve, počev od enterijera do načina usluge. Sve to sam prilagodila našim mogućnostima i evo posle skoro osam godina naš Balkan Ekspres i dva druga restorana kvalitetne domaće hrane dobro rade, kaže na početku razgovora za Glas Podrinja Ana Vasić-Đurković, vlasnica firme Balkan Ekspres, smeštene u neposrednom centru grada.
Naglašava da su oni cenu kvalitetnog zalogaja u svojim ugostiteljskim objektima, kojih je sada već tri u gradu malo snizili u interesu većeg prometa. I tu nisu pogrešili.
- Naši gosti su građani različitih godišta. Ima tu dosta učenika, penzionera, radnika i svih ljudi koji obožavaju sveža, domaća jela, koja pripremamo u tri kuhinje, odnosno svakom restoranu posebno. Zagarantovan kvalitet i svežina su na prvom mestu i bez obzira na stalne inspekcijske kontrole, nemamo nikakvih problema, naglašava Ana, dodajući da leti više prometuju hranu od povrća u odnosu na meso ali tu ne nedostaju ukusni slatkiši i rashlađeno piće.
Restoran Divino, čuva ukus italijanske kuhinje, a koji stepenik niže Balkan Ekspres, formira ukus građana Šapca sa okolinom ali i svih onih koji ga posete u ulici gospodara Jevrema 29. Vlasnici, mladi bračni par Ana i Vojkan tvrde da oni koji jednom probaju hranu iz njihovih kuhinja uvek se vraćaju.
- Zapošljavamo desetak ljudi. Pripremamo 30-40 jela dnevno i uvek su sveža. Za uspeh je najvažnija posvećenost poslu i predan rad. Mi smo se dobro organizovali i podelili poslove, bez ikakvih predrasuda. Rad je tu izvan svega i tu su žene ravnopravne sa muškarcima, zaključuje naša sagovornica.
Lj.Đ.
Najnoviji broj
28. mart 2024.