14. jul 2016.14. jul 2016.
KAJAK - EP ZA JUNIORE I MLAĐE SENIORE

“BRONZANI“ ŠAPČANI

Još jedno veliko takmičenje nije prošlo bez medalje za šabačke kajakaše. Sedam ovdašnjih takmičara branilo je boje Srbije na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Plovdivu, a tandem Bojan Milinković ““ Marko Dragosavljević osvojio je bronzano odličje.
Bojan i Marko veslali su u kategoriji dvoseda na 200 metara. Kvalifikacije su bile dovoljne za direktan plasman u finale. U konkurenciji devet najboljih posada, Šapčani su kroz cilj prošli iza dvojaca Italije i Letonije. Vreme “bronzanih“ bilo je 00:31:273 (714 hiljaditinki slabije od šampiona).
Milinković je bio blizu još jednog odličja. Na istoj deonici veslao je i jednosed. Iako debitant, bez poteškoća izborio je plasman u finale. U odlučujućem nadmetanju, bronza mu je “pobegla“ za svega 15 stotinki. Morao se zadovoljiti četvrtom pozicijom. Medalje je podelio “istok“: Rusija, Letonija i Belorusija.
Na korak od pobedničkog postolja zastali su mlađi seniori, četverci na 500 metara. Hančovski, Dragosavljević, Vekić i Boltić Minut, 21 sekunda, 312 hiljaditih delova sekunde doneli su im četvrto mesto, kao i četverac na duplo dužoj deonici Hančovski, Vekić, Boltić, Torubarov (02:51:448). Borbu sa mlađim seniorima Evrope vodio je i Dragan Hančovski. U B finalu zauzeo je petu poziciju, odnosno 14. u ukupnom plasmanu.
Šabački juniori predstavljali su Srbiju u disciplinama K4 500 i K4 1.000 metara. Na kraćoj deonici, Nikola Damnjanović, u čamcu sa Stojanovićem, Njarijem i Antićem, bio je na pola sekunde od A finala, dok su Stefan Vasić i Mihailo Subotić (uz Marka Subotića i Rodića), takmičenje okončali osmom pozicijom u polufinalu.
Debi na Evropskim šampionatima imao je i naš najbolji kanuista, Marko Damnjanović. U C1 200 metara, Damnjanović je “doveslao“ do B finala. Sekunda mu je nedostajala da bude deo konačnog okršaja. Sedma pozicija u B finalu, 14. pozicija ukupno, dovoljna je za lepe uspomene iz Plovdiva.
Već 28. jula, u Minsku, startuje Svetsko prvenstvo za iste starosne kategorije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa