14. jul 2016.14. jul 2016.
TRI KILOMETRA NOVIH PUTEVA

ZAJEDNO U POSAO OD 12 MILIONA

Po nalogu Direkcije za puteve obavlja se asfaltiranje četiri lokalna puta na području grada. Sredstva za ove namene obezbeđena su zahvaljujući gradskom projektu „Dva na dinar“
Žitelji Jevremovca, Pocerskog Pričinovića, Desića i Pocerskog Metkovića dobili su nove deonice asfalta u svojim mestima. Radove, sa jednom trećinom sredstava, finansirali su građani, dok je ostatak novca obezbedio grad.
- Bili smo angažovani na asfaltiranju nekategorisanih puteva u dve seoske i dve prigradske mesne zajednice. Radovi u Jevremovcu, Pocerskom Metkoviću, Desiću i Pocerskom Pričinoviću koštali su 12 miliona dinara. Asfaltirana su tri kilometra novih saobraćajnica, a izvođač radova bila je šabačka firma „Jugokop Podrinje“. Radovi su izvedeni kroz porjekat „Dva na dinar“, koji se i ovog puta pokazao kao vema interesantnim za građane, navodi Miodrag Filipović, direktor šabačke Direkcije za puteve.
U Jevremovcu je prošlog četvrtka završeno asfaltiranje ulice „Vodice“ u dužini od 512 metara. Vrednost investicije iznosi dva miliona dinara.
- Vrlo lako smo se dogovorili sa meštanima, koji su i pokrenuli inicijativu za asfaltiranje ove ulice. Oni su obezbedili jednu, a grad dve trećine sredstava. Deo sredstava prikuljen je i kroz povraćaj poreza na imovinu, kaže Milan Vasić, predsednik Saveta mesne zajednice Jevremovac.
„U prigradskom naselju Jevremovac do sada je asfaltirano više od 80 odsto lokalnih puteva. Meštani su, prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice Milana Vasića, zainteresovani da kroz projekat „Dva na dinar“ u narednom periodu učestvuju u asfaltiranju i preostalih ulica.“
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa