14. jul 2016.14. jul 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: RAZGOVOR SA POVODOM

POVERENjE GRAĐANA JE ZAKON

Brojni komentari prethodnih izbora a, po pitanju troškova izbornih komisija i epilog koji sledi te vodosnabdevanje i brojne aktuelnosti bile su povod da popričamo sa predsednikom opštine Vladimirci Miloradom Milinkovićem koji je prvo pojasnio tok priče o enormnim količinama novca koji su uzburkali javnost a opštinsku izbornu komisiju stavili na tapet.
- Mi smo naravno nemoćni da sprečimo ljude koji bi opet trebali imati osećaj za realnost. Novac je naplaćen i mi smo poslali zahtev predsedniku komisije koji se izjasnio da je sve u ramu zakonskog a očekujući da dobijemo i mišljenje sekretara koji su uzeli veliki novac za stanovnike koji jedva sastavljaju kraj sa krajem je nešto što će itekako imati nastavak. Pokušaćemo sve što je u našoj koći da uđemo u trag svakom dinaru i tako uz moralni aspekat i praktično ostanemo u ramu obećanog i rađenog na svakom koraku, štedljivo ali o tom potom. Od dobronamernih očekujemo strpljenje a njega u ovom vremenu čudnih aršina moramo imati jedni u drugi, kaže Milinković.
Vodosnabdevanje je tema u mesecima enormne potrošnje a uz očekivanje da tender omogući rad na rezervoaru u Lojanicama neće se mirovati.
- Mi ćemo posle desetak godina aktivirati i stari bunar broj dva koji bi dao svoj udeo u smanjenju problema. Građane naravno razumemo, voda je život svima a verovali ili ne problem je bio u tome što je naprosto nestala pumpa. I tako iz godine u godinu dok nije dočekala ovu samoupravu. To nije dovoljno ali doći će sve na svoje upornim i strpljivim radom na razuđenoj mreži od preko 400 kilometara, tvrdi predsednik opštine Vladimirci. Uz pomoć republike i resornih ministarstava kaže prvi čovek opštine, ne bi bilo ničega i bezmerno im se zahvaljuje. Pa tako i zdravstvo i školstvo imaju bolje uslove uz najavu radnog leta.
- Dom učenika je u fazi uređenja to jest pripreme da napokon od školske godine primi stanare, dok uz jedno odeljenje u varošici i zdravstvena ustanova u Provu biće renovirana od temelja do krova.
- I slikom je vidljivo da se radi a, uz krov na red će doći i stolarija i podovi i tako uslovi za rad biti primereni gradskim ustanovama ovog ranga. Posao traži lepo vreme i obilje rada ali učenici su naša budućnost. Tu bi se osvrnuo na nagrade koje smo dali najboljima, uz dodatak da su đaci generacije dobili po 15.000 dinara i svi po letovanje na moru. U ovo vreme priznaćete za poštovanje. Uradili smo to sa zadovoljstvom, sa željom da ih bude što više u godinama koje dolaze, kaže prvi čovek opštine.
Tenderi su potrajali pa će tako jedan most posle dva tendera biti urađen do isteka avgusta, kaže predsednik.
- Most na Višnjici u Vukošiću biće ponos sela i spas u poplavnim talasima a rok izvođaču je kraj avgusta. Eto, na svakom koraku se radi i ma kako ko to tumačio, iz dana u dan. U Beogradu raste i projekat kapitalnog ranga u Vukošiću koji će bude li sreće imati i ranije epilog. Bitno je da nas republika razume i mi njene mogućnost a, dobrobit bi osetili svi, reči su zadovoljnog Milinkovića.
I ustanove poput Centra za socijalni rad i opštinskog odbora Crvenog krsta, te komesarijata za izbegla i raseljena lica imaju svoj udeo u zbrinjavanju nevoljnika.
- Regionalni stambeni program koji podržavamo daje nam nove zadatke, to jest ustanovi iz naše opštine, koja se kotira visoko u ovom velikom projektu eto, novih kupovina i nabavku neophodnih raseljenim i izbeglim licima.
Bazen je pitanje iz sportsko zabavnog miljea a, zakup je bio tema po rečima predsednika za dokone.
- Mi smo omogućili svima da uzmu u zakup bazen tražeći najvišu cenu. Sve ostalo nije dobronamerno jer one koji su imali pridike pitali smo samo zašto nisu ponudili višu cenu. Tvrdim da bi dobili zakup bez bilo kog uslova. Bazen radi i nadamo se održaće rejting a, sve ostalo su čaršijske priče koje obično nemaju utemeljenje. Ko neveruje neka poseti Vladimirce gde ima novina na svakom koraku i rada. Puteva novih i to asfaltiranih biće nekoliko. Ali po onoj narodnoj, prvo skočimo pa recimo hop. Mi smo nevelika opština ali ćemo i ove godine uraditi puno uz ponavljam pomoć republike kojima smo bezmerno zahvalni. Nastavi li se ovako biće to koraci od sedam milja, pomalo zagonetno je zaključio predsednik opoštine Vladimirci ekskluzivno za naš list.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa