14. jul 2016.14. jul 2016.
IZVRŠENjE BUDžETA OPŠTINE KOCELjEVA

PRIHODI NA POLA

U cilju praćenja izvršenja prihoda i rashoda lokalnog budžeta u prvih šest meseci ove godine pred odbornicima koceljevačke skupštine će se naći izveštaj koji su juče razmatrali članovi opštinskog veća.
Gotovo 50 odsto su ostvareni planirani prihodi iz sredstava budžeta, visoki procenat beleže sopstveni kao i prihodi od ostalih izvora, dok je od planiranih 30 miliona dinara prihoda iz donacija u budžet stiglo oko šestine iznosa za prih šest meseci. Transferi od drugih nivoa vlasti ostvareni su u iznosu od preko 81 milion dinara, odnosno više od 53 odsto.
Oko 50 procenata je i izvršenje poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke koji predstavljaju više od četvrtine budžetskih sredstava. Odličan priliv novca u odnosu na plan beleži se po osnovu poreza na zarade zahvaljujući kojem je kasa punija za više od 33 miliona dinara što predstavlja izvršenje plana od 50,15 %.
U prvoj polovini 2016. godine iz opštinske kase potrošeno je nešto manje od 152 miliona dinara ili 45,34 odsto od godišnjeg plana, što znači da su ostvareni rashodi manji od prihoda za gotovo 1,5 miliona dinara.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa