14. jul 2016.14. jul 2016.

NOVI SJAJ U OSMOJ DECENIJI

Na hramu Uspenja presvete Bogorodice u Ševaricama rekonstruiše se spoljašnji deo objekta
Kompleks hrama Uspenja presvete Bogorodice u Ševaricama tokom poslednjih nekoliko meseci dobija potpuno nov izgled. Nakon izgradnje dečjeg igrališta, letnjikovca i česme u porti crkve, za šta su novac obezbedili Savet mesne zajednice i grad, na red je došla rekonstrukcija spoljašnjih zidova hrama.
- Radovi u porti su počeli u aprilu i zvavršeni su veoma brzo, na radost dece koja su u crkvenom dvorištu dobila igralište i letnjikovac. Potom smo počeli sa rekonstrukcijom samog hrama, a nadamo se da će radovi biti gotovi do kraja meseca. Rekonstrukcija se odnosi na postavljanje nove fasade i zaštitu krova, odnosno sprečavanje nastanka korozije na limenom krovu, kaže starešina crkve Duško Grujić.
Radovi su vredni oko 7.000 evra, a sredstva su obezbedili meštani i pojedina preduzeća.
- Dobili smo dosta donacija. Veliku pomoć pružila nam je Hidroelektrana „Đerdap“, koja je obezbedila lim neophodan za zaštitu krova hrama. Veliku zahvalnost dugujemo firmama „Kartonval“ i „Novohem“, kao i ostalim preduzećima koja su donirala sredstva za obnovu crkve. Posao ne bi mogao biti realizovan bez pomoći vernika, odnosno meštana Ševarica, koji su doniranjem sredstava značajno doprineli rekonstrukciji naše crkve, kaže naš sagovornik.
„Po završetku rekonstrukcije planirana je proslava, najverovatnije 2. avgusta, na praznik Svetog Ilije. Hram u Ševaricama, star 80 godina, okuplja veliki broj vernika, a sveštenika prijatelji hrama se nadaju da će ih u novom ambijentu biti još više.“
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa