14. jul 2016.14. jul 2016.
UdruŽenje paraplegiČara MaČvanskog okruga

Akademija „Još uvek vozim“

Zahvaljujući podršci Saveta za bezbednost saobraćaja grada Šapca, Ministarstva za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga iz Šapca u saradnji Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije realizuje projekat Akademija „Još uvek vozim“ kojim je predviđena obuka lica sa invaliditetom (koji su doživeli saobraćajne nezgode) za angažovanje na predavanjima u srednjim školama u oblasti bezbednosti u saobraćaju. Ovaj vid edukacije mladih , baziran na prenošnju iskustva ljudi koji su žrtve saobraćajnih nezgoda i koji kao posledicu nezgode imaju trajnu invalidnost, po prvi put je primenjena u Srbiji kroz pilot projekat 2015.
Uspešno je realizovan prvi deo projekta koji je odnosi na obuku predavača sa invaliditetom.
U hotelu “Aljua Panon“ u Kanjiži 10.06-12.06.2016. održan je 1. Modul obuke. Stručnjak u odlasti dizajna Mirko Bunčić, polaznicima je na preneo znanje o izradi prezentacije u Ponjer Point-u. Dok je Margareta Musić ““ stručnjak u oblasti komunikacija i odnosa sa javnošću, polaznicima držala predavanja i vežbe o efikasnoj komunikaciji, javnom nastupu i odnosima sa medijima. Na 2. Modulu 06.07. i 07.07. 2016. polaznici obuke stekli su znanje iz 3 oblasti : Komunikacije sa adolescentima i veštine govorništva koje im je prenela Nina Jovanović Dragutinović ““ diplomirani psiholog i Osnove bezbednosti u saobraćaju, koje je predavao Duško Pešić diplomirani inženjer saobraćaja. Nina i Duško su predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, koja je kroz ovaj vid edukacije podržala projekat.
Obuka je nastavljena sa 3. Modulom 08.07. i 09.07.2016. gde su polaznici imali priliku da od svojih kolega koji imaju iskustvo čuju predavanja na teme: Primeri dobre prakse i Poteškoće u realizaciji predavanja. Poslednja oblast obuke je bila prvo prezentovanje svojih prezentacija od strane novih polaznika.
Svi polaznici su pokazali spremnost da se uključe u predavanja po srednjim školama od početka nove školske godine i dovoljno znanja koje su prikazali u svojim prezentacijama.
Nova podmlađena ekipa predavača u projektu Akademija „Još uvek vozim“ sa nestrpljenjem očekuje prva predavanja koja su planirana polovinom septembra.
Slaviša Savić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa