14. oktobar 2010.14. okt 2010.
KOCELjEVA

ZA LEPO ŽIVLjENjE

U narednih 15 meseci u opštini Koceljeva trajaće realizacija projekta EDžCHANGE-3 koji direktno finansira Evropska Unija. Ukupna vrednost je oko 163 hiljade evra od čega će EU uložiti preko 146 hiljada a ostatak ova opština
Predsednik opštine Veroljub Matić je naglasio da će ova sredstva biti utrošena prvenstveno za opremanje sportske sale, potom edukaciju nastavnog i zdravstvenog kadra, pomoć školama, Domu zdravlja, klubovima i na uključenje stanovništva u, kako kaže, sam proces lepog življenja i opstanka na ovim prostorima.
Partneri opštine u ovom projektu bili su beogradska gradska opština Vračar i NVO Evrokontakt iz Kruševca. Prema rečima pomoćnika predsednika opštine i tvorca ovog projekta Branislav Mićić bilo je veoma bitno izabrati dobre partnere u ovom poslu.
NVO Evrokontakt iz Kruševca je odabrana za partnera jer je već imala projekat koji je prošao veoma oštre kriterijume prohodnosti u EU. Opština Vračar je izabrana kao partner jer je jedna od najrazvijenijih beogradskih opština sa dugom tradicijom, a presudno je svakako bilo i ranije poznanstvo sa pomoćnikom predsednika vračarske opštine. Osim toga ako bi se odlučili za stranog partnera pojavila bi se jezička barijera prilikom poseta i edukacija tokom primene projekta u okviru kojeg su predviđene posete Vračaru i upoznavanje sa njihovim dostignućima u ovoj oblasti, a neće izostati ni dolasci stručnjaka sa Vračara u Koceljevu - rekao je Mićić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa