14. jul 2016.14. jul 2016.
DREVNA ISTOČNA METODA USPOSTAVLjANjA RAVNOTEŽE ORGANIZMA “ŠIACU“ DOSTUPNA U MED SPA CENTRU X2O

PRITISAK PRSTA ISCELjUJE

Šiacu masaža smanjuje bol, dovodi um, duh i telo u ravnotežu. Mogu je praktikovati aktivni sportisti ali i svi ostali koji žele da otklone umor, nesanicu, nervozu“¦
Bogata paleta usluga u Med Spa centru H2O Gradskog bazena od nedavno je upotpunjena Šiacu masažom. Drevna istočna metoda, koju neki autori navode kao “najstariji način lečenja“ obnavlja normalan protok životne energije s ciljem da se u organizmu uspostavi balans i postigne mentalno i telesno zdravlje.
-Šiacu je japanska metoda koja ima svoje korene u tradicionalnoj kineskoj masaži, akunpunkturi i hiljadugodišnjoj orijentalnoj medicini. Poreklo reči “šiacu“ je japansko i čine je dva simbola “shi“(prst) i “atsu“(pritisak), dakle u bukvalnom prevodu “pritisak prsta“. Ovom metodom insistira se na disanju, istezanju mišića i akupresurnoj stimulaciji 14 meridijana koji nose životnu energiju- objašnjava maser Tamara Nikolić.
S obzirom da se pritiskom prsta na određeni deo tela rešavaju konkretni problemi, za šiacu se može reći i da je nežniji oblik akunpunkture. Glavno načelo tretmana je zasnovano na ideji da telo ima sposobnost da se dovede u ravnotežu i isceli.
-Šiacu nas odmara, opušta. Idelana je za opuštanje nervnog sistema, stimulisanje krvotoka, disajnih organa, pozitivno deluje na digestivni i reproduktivni sistem, otklanja posledice stresa, smanjuje bol, pospešuje mentalne, fizičke i polne funkcije. Jednom rečenicom stabilizuje kompletno zdravlje- kaže Tamara i dodaje:
-Ova metoda je idelana za sportiste ali i za sve ostale koji žele da se reše stresa svakodnevice. Ne sme se primenjivati, kao i ostale metodele lečenja dodirom ukoliko pacijent ima visok krvni pritisak, menstruaciju, neki drugi vid krvarenja,infekciju ili osteoporozu.
Kada je reč o broju ttretmana Tamara kaže sledeće:
-To je individualna stvar. Zavisi od težine problema koji se tretira. Za akutne probleme može biti dovoljno nekoliko tretmana, naravno u skladu sa tim za neka složenija oboljenja treba više vremena. Ono što bih volela ovom prilikom da napomenem je da bi bilo idelano da se šiacu koristi kao preventivni metod, jer redovni nedeljni ili mesečni termini mogu održavati ravnotežu tela i uma, jer ovaj vid bavljenja svojim zdravljem ima analgetsko, relaksirajuće, ublažavajuće i obnavljajuće dejstvo.
Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona 069/33-55-190 ili 062 170-15-76.




T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa